dinsdag 7 juni 2005

De eerste foto's van de kleine

Ik ben behoorlijk Boudewijn-ziek. Wie maakt er nou foto's van zijn pas verworven boeken? Tja, ik dus. In de hoop er andere Büch-fanaten een plezier mee te doen. Hierbij een overzicht van de 6 kavels:Vandaag een beetje aandacht voor kavel 1743, zoals omschreven in de catalogus van Bubb Kuyper:
[Libraries. Africa]. Sitzman, G.L. African Libraries. Metuchen/ London, The Scarecrow Press, 1988, XIV,486p., ills., orig. gilt cl. Musiker, R. Companion to South African Libraries. Craighall, A. Donker, (1986), 253p., ills., orig. boards w. dustwr., large 8vo. Christison, G. Book Collecting in South Africa. Scottville, Oribi, (1996), 1st ed., 169p., col. plates, ills., orig. wr. (w. details of purchase by B. Büch). - AND 10 others, all small publications on African libraries and literature, all purchased on location by B. BÜCH, all with his details of purchase added in manuscript, i.a. A.S. DE PITRAY, The "Post Office Mauritius" and its Legend (1990); A. SCHERER, Guide des archives de la Réunion (1974); O. CAUDRON, Catalogue des periodiques réunionnais de 1794 à 1900 (1990) and P. REINER a.o., Books in Namibia. Past Trends and Future Prospects (1994).
= Interesting lot.
13 boekjes, alle op locatie aangeschaft dus en voorzien van datum en plaats door Boudy. Zoals in het bovenstaande boekje over de beroemde postzegels van het eiland Mauritius, dat de eer heeft de meest gezochte postzegel ter wereld te hebben uitgegeven. Het boekje werd door BB aangeschaft op 11 februari 1991 tegen een prijs van 0,35 Mauritiaanse Rupees.
Het eiland Mauritius, ten oosten van Madagascar, en feitelijk ontdekt door Hollanders, is zowel de geboorte- als sterfplaats van de Dodo en het is daarom niet te verwonderen dat Boudewijn er een flinke tijd doorbracht om zijn studies te verrichten naar deze mythische vogel. Aan de Dodo werden prachtige TV-uitzendingen gewijd in de serie "De wereld van Boudewijn Büch", zoals bij voorbeeld de uitzending op 27 maart 1993 door de VARA die te vinden is op eerste DVD, serie 1, van de BB-collectie.

Twee weken later was Boudewijn op Reunion en kocht hij de Guide des Archives de la Reunion in het Nationaal Archief in de hoofdstad St. Denis. Dit is zijn aantekening:Mijn Dodo-collectie is minimaal -- het bevat postzegels, een paar boeken en wat miniatuur-Dodo's, briefopeners, pennen, bierviltjes, en soortgelijke toeristische zaken die op het eiland worden verkocht teneinde de nationale economie op peil te houden. Maar het meest blij ben ik toch met het boekje van Boudewijn!

P.s.: de eerste 3 personen die een aardige reactie op deze blog publiceren, ontvangen een gratis origineel bierviltje uit Mauritius! (Medewerkers en familieleden zijn uitgesloten van deelname.)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarschijnlijk zijn wij de enige twee, met een mogelijke derde person die een 'bibliotheek' kavel hebben kunnen kopen. Tot mijn schrik zag ik bij binnenkomst de 31ste de directeur van de Central Bibliotheek Asterdam. Mijn vrees werd bewaarheid hij heeft op twee of drie kavels na alle bibliotheek kavels gekocht. Ik kocht overigens kavel 1766, mooi pakket.

Groet,
Erwin

Anoniem zei

Moeten wij niet een "kavel" gaan kopen om er een kast van een huis op te kunnen bouwen???

Pla XXX

boekengek zei

Shit, dat is echt balen voor jou en mij! Ik heb 110 geboden op kavel 1737 (algemene bibliotheken) en ik had graag de LOC boeken gehad: 1744 heb ik 180 geboden, het werd 210, en op 1745 had ik 90 gezet, het werd 140.
Maar ik feliciteer je met je Zuidamerika-aanschaf. Mail me je adres en ik stuur je het Mauritius bierviltje!

Anoniem zei

Ik was ook op de veiling, maar heb helaas niks kunnen bemachtigen. Mijn budget was daar toch te beperkt voor.
Ik kwam eigenlijk alleen voor de Büch-lots, maar heb ook bij andere lots gekeken. Soms vielen de prijzen best mee vond ik.
Wel heb ik uit de vorige veiling, via de Slegte, een paar boekjes kunnen krijgen. Het gaat hier om 2 boekjes over Linnaeus en een boek van Darwin. De eerste twee zijn met een opdracht aan Boudewijn, de laatste is met een aantekening van Boudewijn. Als bioloog en Büchliefhebber ben ik daar dan ook bijzonder blij mee. Ik kan me de vreugde die je beschrijft goed voorstellen.

Groeten Rick

Unknown zei

Oei, ik hoor niet bij de eerste 3 reacties...

Unknown zei

Hmmm, of toch... :-)

boekengek zei

Als Erwin, Rick en Weirdomusic me even willen mailen op boekengek@persis.nl met hun adres, dan komt het Mauritius viltje er aan!