donderdag 1 december 2005

Veilingresultaat

Vandaag bericht van Bubb Kuyper: ik heb 4 van de 25 kavels gewonnen. Dat was effe slikken, ik had beslist meer verwacht gezien mijn maximumbod dat gemiddeld bijna 2 keer het maximum startbod was. Eén zeer apart kavel heb ik wel, het enige niet-boeken kavel: de persoonlijke souvenirs etcetera (ik noemde het zelf 'de spulletjes van Boudewijn'. Ik heb er hoog op ingezet omdat het mijn laatste kans was om heel dichtbij Boudewijn te komen. Nou, dat is beloond. De circa 70 objecten van dit lot zijn elk voor zich nauwelijks iets waard, maar het feit dat hij ze aangeschaft heeft (gekregen, et cetera) betekenen voor mij heel veel. Daarbij geldt ook dat ik pretendeer het BB-Museum op Internet te vertegenwoordigen. Ik zal deze verzameling van kleinoden bijeenhouden en er een mooie vitrine voor aanschaffen. En alle andere Büchinanen er van laten meegenieten.

De 4 kavels kostten bij elkaar slechts 940 euro (incl. opgeld), dat was heel wat minder dan de 4766 waarmee ik rekening gehouden (en tegelijk gevreesd voor) had!
Kortom: ben ik nu blij of verdrietig? Blij omdat ik lot 4716 heb, maar verdrietig omdat ik de Beaglehole niet heb (lot 3303, prijs BK: 200-300, mijn maxbod 510) of het prikkeldraadkavel 4725 (BK: 70-90 euro, mijn maxbod 190). Of 4396 (max. 140) en ga zo maar door.

Anderzijds ben ik blij dat Büch in deze veiling zoveel belangstelling heeft gehad -- dat betekent dat hij leeft bij velen en daarom stuur ik hierbij een groet omhoog; Boudy wij zetten jouw leven door!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei, 4 van de 25. Dat voorspelt weinig goeds voor mijn eigen biedingen. De prijzen liggen ook nu weer erg hoog. Ik wacht nog af.

Maar toch, gefeliciteerd met de 4 gewonnen kavels.
gr. Alex

Unknown zei

Martin, jij ook gefeliciteerd!

Tja, percentueel gezien is mijn score (2 kavels uit 3 biedingen) een stuk hoger, maar ik denk dat de muziekkavels misschien ook wat minder belangstelling trokken (met uitzondering van de Elvis- en Stones-kavels, gok ik).

Anoniem zei

Maar wat een leuke dingetjes op die foto zeg. Allemaal dingen waarvan je zegt "wat moet je daar nu mee?" maar omdat ze van BB geweest zijn is het wel erg leuk!
Zeker omdat het er ook meteen zo veel zijn.

Rick zei

Jammer dat je maar vier kavals hebt kunnen bemachtigen, maar zo'n persoonlijk lot zal je echt nooit meer tegen komen en is uiterst uniek! Treur niet om de gemiste kavels, maar geniet juist van wat je wel hebt!
Groeten Rick
ps. hoe deed het Linneaus kaveltje het?

boekengek zei

@ Rick: 1650 euries. Alle veilingresultaten staan inmiddels online, kijk maar op http://www.bubbkuyper.com/

Anoniem zei

ik heb de online veilingresultaten bekeken en geconcludeerd dat ik 2 van de 5 kavels waarop ik had geboden, heb gewonnen. Beiden in de sectie ´Africa´.

Even wat gereken:
Het gaat om 27 boeken, waarvan er 4 aankoopgegevens van BB bevatten.
Ik moet er - incl opgeld - iets meer dan 300 euro voor betalen hetgeen neerkomt op ongeveer 11 euro per boek. Dat vind ik best redelijk.

Vooraf had ik zeer zorgvuldig afgewogen op welke kavels ik zou gaan bieden en met welke limiet. De 2 kavels over de Frisbies (4174 en 4175) had ik bijvoorbeeld graag willen hebben, maar het was al duidelijk dat deze veel hoger zouden uitkomen dan de geschatte opbrengst van BubbKuyper. Hier heb ik dus niet op geboden met mijn beperkte budget.
Bij anderen heb ik misgegokt, bijvoorbeeld kavel 3439 (Sanuto) dat veel lager wegging dan ik gedacht had en (dus helaas toch) niet op heb geboden, of zat ik er net naast (3421 Kerdijk, mijn bod 60 maar ging weg voor 65).

Maar ik ben zeker tevreden. Mijn favoriete kavel (3398 over zuidelijk Afrika, persoonlijke interesse) heb ik gekregen en daar ben ik erg blij om.

Ik denk dat er weinig zijn die alle kavels waarop ze hebben geboden ook hebben gekregen, maar hoop dat eenieder wat van zijn/haar gading heeft kunnen kopen.

groet,
Alex