donderdag 29 december 2005

Iedereen is weg, of slaapt

Wat een stilte overal. De dagen tussen Kerst en de jaarwisseling lijkt iedereen weg te zijn. Bezig met goede vornemens of zo. Of bij familie. Of gewoon thuis & 'nergens zin in'.
Nou is dat allemal nog niet zo erg, ware het niet dat (1) mijn lief in Italië zit en (2) er dit jaar geen winterstop is in het Betaald Voetbal. Door dit laatste plus een of ander schaatstoernooi is mijn favoriete zender Radio 1 volledig gewijd aan stomme sporten in plaats van cultuur programma's. Ik vind dat een schande! Tellen wij niet meer mee als er geschaatst of gevoetbald moet worden? Ik kan maar weinig sympathie voelen voor de protesten van de publieke omroep tegen de plannen van de minister: ze houden nu al geen rekening met me!
Zelf ben ik nog aan het werk deze dagen (ben blij bij een minderheid te behoren) en denk na over hoe ik een soort afsluiter van 2005 kan maken over de gigantische hoeveelheid aangeschafte boeken dit jaar. Meer dan 500 dat weet ik al... maar hoeveel precies? En wat was het mooiste?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat van de publieke omroep weet ik zo net nog niet. Dat mag van mij in zijn (haar?) huidige vorm best blijven. Naar de commercieëlen kijk ik eigenlijk nooit....

En schaatsen is wel een beetje mijn sport, dus daar heb ik ook geen moeite mee. OK, voetbal mag er zo vanaf!

Unknown zei

Met je opmerkingen over de publieke omroep ben ik het ook niet eens - ook al luister ik overigens nooit naar de Nederlandse radio - maar ik ben wél heel benieuwd naar een 'best of' uit je aanwinsten van dit jaar.

Zelf moet ik mijn aankoopstatistieken ook maar eens gaan bekijken...

boekengek zei

De soep wordt anders gegeten als hij is opgediend: ik ben een grote fan van radio 1, dat is Publieke Omroep en moet blijven. Maar Radio 1 bedient op het moment vooral de sportliefhebbers en laat daarvoor interessante nieuws-, cultuur- en boekenprogramma's vallen. Dat is mijn kritiek! Wat ik het mooiste zou vinden is een commerciële omroep met louter culturele programma's, zoiets als TV Cinq in Frankrijk of de oude WDR 3 in Duitsland (hier van de kabel geschrapt). Als dat zou kunnen in Nederland: ik zou er graag voor betalen!