zaterdag 24 december 2005

Heerlijke eenzame kerstdagen

Omdat vandaag waarschijnlijk en morgen zeker niemand deze blog leest, kan ik wel een keertje persoonlijk ontboezemen. Ik ben buitengewoon blij met deze kerst. Mijn lief moet drie dagen achtereen in het ziekenhuis werken (dat is afgesproken, dus geen probleem) en ik heb maar liefst drie volle dagen vakantie!
Op dit moment luiden de klokken van twee kerken in de buurt om mensen op te roepen tot het bijwonen van een kerst-mis, de enige keer in het jaar dat de kerk vol zit. Ik heb daar nogal wat moeite mee, want ik neem geloof zeer serieus -- ook al beperkt zich dat bij mij tot af en toe lezen in de Bijbel en proberen een aantal van de christelijke beginselen in de praktijk te brengen. Zoals de Tien Geboden, eerlijk zaken doen en de belasting niet oplichten (hoewel dat laatste wel steeds moeilijker wordt!)

In de loop van de decennia heb ik alle familie-verplichtingen van me af weten te schudden. Ook vrijwel alle andere sociale verplichtingen overigens. Dat geeft een ongelooflijk bevrijdend gevoel. Hoewel ik een oude vader heb en 7 broers en zussen hoef ik me niet verplicht te voelen bij iemand langs te gaan of bezoek toe te laten (dat zou helemaal erg zijn) omdat men de (boeken)gek inmiddels wel kent.

Vanmorgen vroeg opgestaan om te klussen in huis: spots in een vitrinekast gemaakt [de eerste Boudewijn Büch spullen staan er al in], CD-rek aan het plafond gehangen (tja, de muren zijn al bezet met boekenkasten) en boeken geordend, administratie afgewikkeld enz. Vandaag verwen ik me met een heerlijk restje van het eten van gisteren, voor morgen heb ik carpaccio, quiche, gehakte biefstuk en een lekkere salade op het menu staan. Mjammie! En elk moment van de dag of nacht heb ik alle boeken die ik me op dit moment te lezen kan wensen ter beschikking.

Ik ben volmaakt gelukkig.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ook geen verplichtigen met de Kerst! Heerlijk is dat.

Unknown zei

Hey, we lezen ook met de kerstdagen je log hoor :-)

Bibliofilos zei

Ik lees je, vanuit een helverlicht Engeland. Geniet ervan!

Anoniem zei

En ik lees je weliswaar pas tweede kerstdag, maar heb de vrolijkste kerst van de afgelopen 55 jaar gehad. Vandaag tweede kerstdag met een van mijn beste vrienden naar soestduinen geweest, met de hond en zijn twee zoontjes. Daarna heerlijk bij Robbie en zijn vrouw Marian gegeten, alwaar ik een boek kreeg, iets wat jullie waarschijnlijk minder zal interesseren, maar is een door mij zeer begeerd boek: Dagboek van Edmond en Jules de Goncourt, in de Privodomein-serie (117). God, geld en seks van dezelfde broertjes ook in de privédomein (208) had ik al verslonden. Het zijn tijdgenoten van Gustave Flaubert (1825-1880).
De eerste kerstdag heb ik doorgebracht met mijn beste vriend Frank, waar ik sinds 12 jaar weer kennis aan heb. We kennen elkaar al 22 jaar, en zijn kleine zoontje van 3, Jarik. Ik móest het even kwijt, ik voel me zo gelukkig!

boekengek zei

@asjeffe: da's mooi H.! En trouwens: De broertjes De Goncourt interesseren me zeker. Keep up the good feelings!