woensdag 28 december 2005

Opsporing Verzocht

PERSBERICHT


Bij de laatste veiling van de Bibliotheca Didina et Pinguina is het Boudewijn Büch Museum op Internet in het bezit gekomen van kavel 4716. Dit kavel bevat een 70-tal objecten van diverse aard uit het bezit van BB. Verreweg het meest waardevolle item van deze collectie betreft de zilveren servetring met inscriptie "Boudewijn 31-8-49". Zoals veel Büchkenners wel weten, werd op die datum in 1949 de baby Büch verkozen tot mooiste baby van Zuid-Holland. Deze servetring is daarvan het tastbare bewijs. Toen het kavel in bezit kwam van het Museum op 14 december (sic!) ontbrak alleen deze servetring. Het is mogelijk dat de servetring tijdens de kijkdagen van Bubb Kuyper door iemand meegenomen is. Het kan ook zijn dat de ring verdwenen is tijdens het transport door een koeriersbedrijf van Haarlem naar Utrecht.
Hoe het ook zij: feit is dat dit bijzondere en unieke voorwerp verdwenen is. Uiteraard is zowel met Veilinghuis Bubb Kuyper als met het koeriersbedrijf uitvoerig over deze kwestie gesproken en er mogen in de richting van deze partijen dan ook geen verwijten gemaakt worden.

Hierbij wordt de lezers van deze site verzocht om ogen en oren open te houden met betrekking tot deze servetring. Wellicht is of wordt iemand dit voorwerp te koop aangeboden. Misschien duikt het op bij eBay of een andere veiling-site of Marktplaats etcetera. In dat geval willen we dat graag direct willen weten. Van de vermissing van deze ring wordt aangifte gedaan bij de politie. Mocht dit bericht op een of andere wijze de huidige bezitter van deze servetring bereiken, dan wordt de mogelijkheid geboden het item anoniem op te sturen aan Postbus 19177, 3501 DD in Utrecht. In dat geval zal de aangifte worden ingetrokken.
Alle reacties kunnen naar het genoemde postbus-adres of naar bbmuseum@persis.nl

Geen opmerkingen: