woensdag 21 december 2005

Een Griekse kerstkaart

Wat zijn die Grieken toch lief! Vandaag werd het opnieuw bewezen toen ik een kaart op de deurmat vond van de familie Stagaki uit Rethymon, Kreta. Twee jaar geleden waren P. en ik daar op vakantie, in hun gezellige familie-hotel Blue Sea (tip!). Het was een bijzonder jaar en een heel bijzondere vakantie omdat we elkaar verloofden en naar de Olympische Spelen in Athene gingen. We hebben het enorm naar ons zin gehad in Rethymon, dat een uurtje verwijderd ligt van Chania, waar lezers van dit blogje de welbekende Bibliofilos aan kunnen treffen. (Maar dat wisten we toen nog niet.)

Rethymon haven

Vorig jaar kregen we onze eerste kerstkaart van de Stakagis. Dat vond ik vooral erg voorkomend, maar ik beschouwde het min of meer als klantenbinding; voor één keertje. Afgelopen zomer zijn we wederom naar Kreta gegaan, en hoewel we graag opnieuw bij hun geboekt hadden lukte dat toen niet: ze zaten al helemaal vol. Onaangekondigd zijn we op een middag bij hun op het terras gaan zitten en na een ongelovige blik -- hé, jullie hier? -- kwam ieder familielid ons een handje geven en de hond Nello een pootje of vier, waarna vervolgens onze geliefde drankjes werden gebracht (ouzo voor de dame en witte wijn voor de heer) die we uiteraard niet hoefden af te rekenen.

De kerstkaart van vandaag bevatte behalve de beste wensen ook many kisses. Nou, ik weet het al: volgend jaar gaan we weer naar Rethymon, in mei bij voorbeeld wanneer het nog niet zó heet is dat je voortdurend in het zwembad moet afkoelen. (Oh, wat een ramp!)


en terwijl ik in het zwembad lig, leest (of plundert) P. op de haar bekende wijze de krant.

Alvast de beste wensen voor iedereen in de donkere dagen voor kerstmis 2005, van M & P.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

M & P; jullie ook een paar prettige dagen en een gezond 2006! Henk

Bibliofilos zei

Van de zomer drinken we wel een borreltje op een terrasje, niet? Ik ben al helemaal bezig met de voorbereidingen. Heb net de brochure van mijn werkgever opgehaald en zowat een hartverlamming gekregen toen ik zag hoeveel ik aankomende zomer onder mijn hoede krijg! Ook sta ik tijdens de vakantie-beurs in Utrecht in de stand van de gemeente Chania, uiteraard de provincie te promoten. Komen jullie misschien ook even langs? Dan hou ik wat flesjes olijfolie en bergthee voor je opzij (das voor de vips!). Hele fijne feestdagen en geloekkiggg nieuwjaar alvast! (GRONIA POLA in het Grieks)

Anoniem zei

Voor Bibliofilos!!!
Wanneer is de vakantiebeurs????
Dan kunnen Boekengek en ik er rekening mee houden.
Eerlijk gezegd ben ik nog niet zo bezig met de voor- en zomervakantie, omdat ik eerst nog op 27 Dec. a.s. voor een paar dagen ga logeren bij mijn Italiaanse vriendin Rosy in het Piemonte gebie,Noord Italie. Helaas alleen, omdat Boekengek moet werken. Maar een vakantie op het mooi Kreta zie ik wel weer zitten, en dan kunnen we zeker een terrasje saampjes pakken. Gezellig!!!
Groetjes vriendin Boekengek.

Bibliofilos zei

Hai P. De vakantiebeurs is van 11 t/m 15 januari. Klinkt niet slecht, Italie! Ik ga zaterdag nog een paar daagjes naar Engeland, maar daar is het alleen nog maar kouder dan hier.
Enneh, ook andere medebloggers; Als jullie toevallig op de beurs zijn kom even kennismaken! Voor meer info: http://beursinformatie.vakantiebeurs.nl/

Anoniem zei

Wát een ongemakkelijke houding om de krant te lezen....

Maar ook van mij "Fijne feestdagen" aan een ieder dit het hier leest!