dinsdag 20 december 2005

Büch's bezit 1 - De Speeldoos

Om de stilte te verbreken die sinds een kleine week op mijn weblog heerst, open ik vandaag met een muzikaal voorwerp, een speeldoosje met een clown welke aangetroffen werd in kavel 4716.


Het is een schattig doosje van hout en papier met een speelwerkje dat je aan de achterzijde kunt opwinden. Wanneer je het laadje aan de voorkant opent begint het te spelen: Send in the Clown. Het is de bedoeling dat de clown daarbij gaat dansen, maar dat mechanisme is kennelijk kapot. (Misschien weet iemand waar ik naar toe kan om zoiets te laten repareren?) Maar het geluid is prachtig. Vraag niet hoe, maar ik ben er in geslaagd een klein stukje geluid op te nemen, 5 seconden lang, en als een Quicktime filmpje op te slaan. Je zou het via deze link moeten kunnen beluisteren met behulp van je player. Misschien dat Weirdomusic weet hoe je zo'n geluid kan omzetten in mp3?
En dan met betrekking tot de vorige blog: er is 1 onderdeel van het kavel verdwenen. Op verschillende manieren wordt nog onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar feit is dat het mist. Daarom zal ik een dezer dagen de stap moeten nemen om Justitie in te schakelen. Ik hou de lezers op de hoogte!

5 opmerkingen:

Unknown zei

Martin, de link naar het muziekfragment werkt niet. Het bestand zou in ieder geval een extensie moeten hebben waarmee aangegeven wordt welk programma moet starten om het af te spelen (in het geval van een Quick-time filmpje is dat .mov geloof ik).

Hoe heb je het opgenomen?

Anoniem zei

Bij mij werkt het muziekje wel.
Ik zie alleen even niet zo snel welke speler dat doet. Lijkt wel een quicktime player.

Justitie inschakelen voor een item. Dat klinkt wel ernstig!

Unknown zei

Ja, linkje werkt inmiddels.

Anoniem zei

PRACHTIG speeldoosje!!!
En een wonder mag het zijn, dat ik ook het muziekje kan beluisteren.Mijn pC heeft gekke kuren. Heeeellll mooi, maar veel te kort. Ik kom het snel in het echt bij je luisteren.

XXXP.

Anoniem zei

Ook ik hoorde deze vrolijke klanken via mijn Firefox/Quicktime!