maandag 28 november 2005

Een boekencasino

Morgen, dinsdag 29 november, is het zover. Dan veilt veilinghuis Bubb Kuyper het laatste deel van de Bibliotheca Didina et Pinguina, de bibliotheek van Boudewijn Büch. In twee sessies, de eerste begint om 10 uur, de tweede om 19 uur.
Hier kijk ik al maanden naar uit. En hier ben ik al een paar weken mee bezig, om uit de catalogus datgene te kiezen wat ik zou willen hebben ( zie ook mijn blog van 12 november). Uiteindelijk heb ik, vooral geleid door mijn portemonnee, een keus gemaakt en mijn biedingslijst gisteren aan de veilingmeester gestuurd. Ik heb op 25 kavels een bod uitgebracht; in totaal zitten daar 333 boeken in. Bij de vorige veiling heb ik op 17 kavels geboden, en daarvan heb ik er toen 6 gewonnen, ruwweg een derde. Ik hoop dit keer op meer.... maar ik weet niet hoe groot de belangstelling is. Misschien wordt het niets, dan zou ik ontroostbaar zijn en van verdriet weken in een slecht humeur zijn. Op één bepaald kavel heb ik 2,3 x de maximumschatting geboden en op nog eens 8 kavels tussen de 1,7 en 2,1 x. Maar mischien win ik wel alles en dan heb ik behalve geluk ook een financieel probleem.
We zullen het zien. Het zal een paar dagen duren voordat ik er nader over kan berichten. Als ik tenminste dan nog mijn internet abonnement kan betalen...

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Morgen zal ik persoonlijk gaan bieden op een aantal kavels, hopelijk bieden we niet tegen elkaar, over een paar dagen weet, ook ik, meer.
Erwin

boekengek zei

tja, ik kan wel wat nummers gaan noemen, zoals 3598, 4110, 4355, maar dat is niet zo handig denk ik. Ik kan ieder geval verklappen dat ik NIET bied op iets uit de sectie muziek (4606-4701), dit mede vanwege aansporingen [het is geloof ik tegenwoordig mode om van 'dreigementen' te spreken ;-) ] van Weirdo dienaangaande.

Unknown zei

Dank u, dank u :-)

Ik heb inderdaad toch nog geboden vandaag, na lang twijfelen. Slechts drie lots heb ik gekozen, inderdaad uit de sectie muziek. Ik ben al erg blij als ik in ieder geval één lot win!

En ja, ik heb nu toch een beetje spijt dat ik er niet meer lots uitgepikt heb....

Anoniem zei

Op de genoemde kavels zal ik zeker niet bieden. Desgewenst wil ik voor de dagsessie wel bijhouden wat op jou kavels wordt geboden. De tegenprestatie zal dan wel moeten zijn dat je de nummers doorgeeft.
Erwin

Anoniem zei

ik heb via internet een bod uitgebracht op 5 kavels, vooral in de sectie Africa.
Indien ik alles win ben ik 64 boeken rijker, waarvan er 7 aankoopdata van BB bevatten.
Maar waarschijnlijk worden het er minder aangezien ik gemiddeld 1,3 keer de maximumschatting geboden heb (een keer zelfs 2,3x) en de ervaring uit de voorgaande veilingen leert dat veel kavels 1,5 a 2 keer de geschatte waarde opbrengen.

Het veilingtempo ligt ongeveer op 300 kavels per uur dus nu zouden ´mijn´ lots al onder de hamer geweest moeten zijn. Ik weet niet of het wat geworden is en wacht (on)rustig af.

groet,
Alex

sneuper zei

Ik heb op twee kavels geboden. Niet ver boven het maximum, maar ik vermoed dat het niet de meest populaire zijn: beetje Vestdijk en Bordewijk, geen Büch dit keer.

Ik hoop dat ik er minstens één win. Anders heb ik voor niets urenlang door de catalogus gebladerd.

De kavels zijn vermoedelijk al geweest. Wanneer zou ik het goede of slechte nieuws horen?

sneuper

Unknown zei

@Sneuper: de vorige keer duurde het bij mij meer dan een week voor duidelijk was dat ik een lot gewonnen had. De resultaten van de veiling stonden toen online, en daaruit concludeerde ik voorzichtig dat ik wel de winnaar moest zijn van dat bepaalde lot (betreffende Jan Hanlo). Pas nadat ik er zelf via mail naar informeerde, bleek dat dit inderdaad zo was. Ik hoop er deze keer wat sneller achter te komen...

Anoniem zei

Dag Boekengek!

Ik voor je dat de veiling in Haarlem goed voor je is uitgepakt. Overigens hoef je niet een week te wachten totdat je zelf wat hoort (opmerking weirdomusic). Bel even naar Haarlem en ze kunnen je zo alles vertellen.
Hele andere vraag: de book jacket cover. Hoe bevalt dat, is het te doen voor iemand met toch op z'n minst anderhalve linkerhand? Welke bookjacket gebruik je zelf en bestel je ze via internet of zijn ze ook al in Nederland opgedoken?

Hartelijke groet,
Bart Moors.

boekengek zei

Tjonge, wat een hoop reacties! En wat een hoop bieders! Ik hoop dat ieder gekregen heeft wat ie wenste, en ik hoor graag het resultaat. Gek genoeg ben ik er zelf nu helemaal niet mee bezig; ik zie het wel. De frustratie bij de laatste veiling wil ik niet nogmaals meemaken.... Misschien dat ik morgen even bel.

Anoniem zei

Beste Martin,

mag ik je hartelijk danken voor deze aardige en lovende woorden! We zien elkaar de tiende.

hartelijks,
Rolph van de Wouw
En passant Deventer

NB, Edwin Hallers attendeerde me op deze prachtige site

Unknown zei

Ik heb net een mailtje gestuurd naar Jeffrey van het veilinghuis en ik heb 2 van de 3 gewenste lots gewonnen! Joepie!

Het gaat om 43/4648 en 43/4652, in totaal ruim 50 muziekboeken, waarvan enkele met BB's notitie van aankoop en bovendien nog wat aan BB gerichte correspondentie.

Heeft iemand nog een boekenkast over....?