vrijdag 25 november 2005

Verkeersdefibrilaties

Mijn felicitaties gaan uit naar Maarten 't Hart; hij wordt 61 jaar vandaag. Tevens feliciteer ik hem met het feit dat hij nimmer zijn rijbewijs heeft gehaald (iets dat hij zelf overigens allerminst betreurt). Maarten 't Hart heeft al jaren hartproblemen, defibrilaties. Vandaag wordt Nederland getroffen door een verkeersinfarct: op dit moment tussen Amsterdam en Eindhoven alleen al een file van 90 km.) Hij zal, zo vermoed ik, zijn verjaardag vanavond met buitengewoon veel plezier vieren.
Momenteel lees ik het dagboek dat hij in 1999 schreef voor de reeks Privé Domein, als opvolger van Boudewijn Büch die dat in 1998 deed. De titel luidt Een deerne in lokkend postuur, een echt 't Hart-titel. Het is een leuk boek, heel lezenswaardig en vaak interessant, somtijds teveel geblabla over Bach & Mozart en geklaag over popmuziek. Of over zijn gezondheid. Maar da's 't Hart. Toch is hij een van mijn favoriete contemporaine Nederlandse auteurs.
Over Büch heeft hij wel een en ander te melden dat interessant is, iets voor een nieuwe blog denk ik. En ook over zijn boekenhonger.
Morgen en overmorgen is in de Jaarbeurs de antiquarische boekenmarkt. Ik zie er naar uit. Op voorhand heb ik al een stuk of 8 boeken gekocht en zelfs een foto waar Boudewijn Büch op staat, en nog wel van fotograaf Klaas Koppe! Verder hoop ik Diederik van Vleuten te kunnen spreken en zal ik reclame gaan maken voor mijn eigen boek (als uitgever dan) dat op 10 december verschijnt. De Jaarbeurs bereik ik lopend vanuit mijn huis in 5 minuten, dus: weer of geen weer, het wordt smullen dit weekend!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet er maar lekker van!!!!

XXXP

Unknown zei

Was je afgelopen weekend niet op de grote verzamelbeurs?

boekengek zei

@ weirdo: had graag gewild, maar ik moest naar Zwolle & 6 hallen vol met tienduizend mensen die langs standjes schuifelen.... dat was me ook wel teveel geweest hoor. Dus was blij met rust in het Zwolse!

Anoniem zei

Is dat trouwens niet wat, als er ooit weer een of andere Büch boekenbeurs is, om die de "Büchmesse" te noemen?
Asjeffe

Anoniem zei

Büchmesse?

Zou dan een BBüchmesse niet leuker zijn?

Anoniem zei

Maar je zegt toch ook niet BBoterham, of BBiertje?

boekengek zei

Nog gaver lijkt me een boekenbeurs voor Bachliefhebbers, een Bachmesse!

Anoniem zei

Kijk, het is baas boven baas, maar een hele gave, Martin!