zaterdag 12 november 2005

De laatste Büch-boekenveiling

Gisteren de derde en laatste catalogus ontvangen van het veilinghuis dat het boekenbezit van Boudewijn Büch veilt. Ik heb de 1e gemist omdat ik (achteraf ten onrechte) dacht dat het niets voor mij was, de 2e met behoorlijk succes afgesloten door de aankoop van ca. 200 boeken, maar nu ga ik er echt voor! Ik lees momenteel de hele catalogus door, die 1560 lots telt, beschreven in een paar honderd pagina's, met in totaal naar schatting 11 duizend boeken. In een spreadsheet noteer ik alle interessante lots, met richtprijzen en een aanduiding van mijn interesse. Zodat ik straks als de veiling nadert een definitieve keuze kan gaan maken omtrent de nummers waarop ik ga bieden. De veiling neemt maar liefst vier dagen in beslag, van 24-27 november. Ik weet nu al dat ik voorlopig niet meer zo goed zal slapen -- en áls ik slaap veelal dromen zal hebben over boeken. (Ik droom wel eens dat ik in een antiquariaat loop en boeken bekijk; ik kan dan --in mijn droom-- haarscherp en letterlijk omslagen en titelpagina's lezen. De dromen zijn zó scherp dat ik soms na het wakker worden de titels kan opschrijven. Ook komt het voor dat ik grote stukken uit een boek lees.) Voor mij wordt dit het finale slotstuk. Als ik nu niet toe sla zal ik er eeuwig spijt van hebben. Daarom moet ik maar een extra krediet opnemen op mijn huis heb ik bedacht.
-+-+-+-+-
Vandaag mijn BB verzameling uitgebreid door de aankoop van alle verschenen afleveringen van het tijdschrift Hollands Diep. Van iemand in Zeist die zijn zolder opruimde. Het blad Hollands Diep verscheen tussen eind 1975 en begin 1977. Büch schreef er 15 stukjes voor, en dat was in de periode dat hij alleen nog maar een dichtbundel had gepubliceerd. Interessant dus.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Als je maar van BB's muziekboeken afblijft :-)

(Overigens valt het aanbod wat die rubriek betreft me ietsie tegen; ik zou bijna zeggen dat mijn eigen verzameling muziekboeken leuker is)

boekengek zei

Ik blijf er vanf, toen ik de titels las moest ik wel aan jou denken, er zitten leuke lots tussen. Omgekeerd verwacht ik wel dat je van Napoleon en eilandjes afblijft natuurlijk... Ga je overigens lijfelijk bieden?

Unknown zei

Nee, ik bied online.