zondag 27 november 2005

Boekenbeurs = boekengek

De afgelopen twee dagen naar de antiquarische boekenbeurs geweest. Wat vreselijk! Ik heb alleen maar mijn ogen gericht op BB en al het andere nauwelijks of niet gezien. Niettemin kwam ik zo'n overdaad aan Buchiana tegen en ook zoveel dat ik nog niet had dat ik regelmatig even moest gaan zitten of iets eten om bij te komen.
Het is dus een erg duur weekend geworden, in gereformeerde termen (ja ik ben ook een ex-Gereformeerde) een weekend vol zonde.
Hieronder is wat van die zonde te zien. Uitleg: van BB's primaire werk heb ik bijna elke titel, maar ik ben ook op zoek naar de verschillende drukken. De beurs heeft me perfecte exemplaren opgeleverd. En soms -- maar dat is echt heel kinky hoor -- heb ik een boek gekocht wat ik al had, zelfde druk, maar in een net iets betere staat.

De mooiste dingen heb ik gekocht bij Antiquariaat En Passant. Dat is echt een aanrader. En bovendien een bijzonder aardige jongen.
In totaal heb ik mijn huis dus met circa 26 boeken en tijdschriften verrijkt plus een originele foto van BB van Klaas Koppe.
Soms (nu dus) ben ik bang dat ik het financieel allemaal niet meer ga trekken. Ik koop bepaald niet lukraak, ben heel kritisch en vergelijk prijzen. Maar toch... Ut kost een hoop geld.
Boekengek mag dus eigenlijk wel letterlijk worden opgevat.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Gefeliciteerd met de aanwinsten!
Als je nog wat dubbele exemplaren kwijt wilt..... :-)

boekengek zei

Ik heb wel wat dubbele, inmiddels. Van Blauwzee, Eilanden, IJspaeis en DKBD... Enige bijzondere druk gewenst?