zondag 13 november 2005

Ruimtegebrek

Het is nog maar kort geleden dat ik planken timmerde boven mijn bureau, boven de deur en een extra boekenkast in de woonkamer plaatste. Tot mijn eigen verbijstering is alle extra ruimte weer ingenomen en liggen de stapels nieuwe boeken hoog op tafels, op de vloer, naast mijn bed, en waar al niet. Ik heb dus een rigoureuze beslissing moeten nemen. Mijn boeken over criminologie (een verzamelgebied dat zijn hoogtepunt beleefde rond 2000) moest er aan geloven. Ik heb de boeken die ik nog niet had ingevoerd in mijn database alsnog beschreven en toen alles in 2 verhuisdozen ingepakt en 'op zolder' gezet. Het ging om zo'n 60 boeken. Daar staan ze nu bij de 214 boeken [precies een hele kast vol] over de voormalige Sovjetunie en het communisme, die na mijn laatste verhuizing niet meer uit de dozen gekomen zijn en mogelijk nu te lijden hebben onder snuitkevers en boktorren.
Waar moet dit heen, hoe moet dit aflopen? De recent aangeschafte boeken hebben dan wel een plaatsje en ik heb zelfs 15 cm over. Maar: wedden dat de postbode daar morgen verandering in brengt?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dan moet je al die boeken maar gewoon opstapelen en er een nieuwe *muur* mee maken....:-)

Anoniem zei

Heel herkenbaar probleem. En we kopen toch maar door. Een groter huis betrekken heeft als nadeel dat er (veel) minder geld voor boeken overblijft, en ja waarom zou je dan nog groter gaan wonen.
Groet,
Erwin