zaterdag 2 juli 2005

In Memoriam Karel (2)

Het is nu pak weg 30-40 uur na het bekend worden van het overlijden van Karel Glastra van Loon. Nog steeds vermelden de sites van zijn uitgever niets nul komma nada over zijn overlijden. Ik ben bang gelijk te krijgen met mijn cynische opmerking van gisteren over de weekendbesteding van de heren & dames uitgevers. Het colofon van hun website is huiveringwekkend leugenachtig: lees maar wat er staat:
NB De makers van www.boekenwereld.com hebben getracht alle informatie op deze site foutloos en up-to-date weer te geven. De verantwoordelijken voor deze site kunnen echter geen garantie geven dat de informatie altijd correct is. Dit geldt met name voor prijswijzigingen en verkrijgbaarheid van producten. Boekenwereld b.v. is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van foute informatie op de site, waaronder onjuiste prijsvermeldingen, uitvoering of verkrijgbaarheid van producten.
Ik moet dit hoofdstuk voor mijn eigen gemoedsrust afsluiten en er niet over doorzeuren. Maar ik hoop wel iets duidelijk gemaakt te hebben..... En nog steeds: ik voel plaatsvervangende schaamte ten opzichte van de familie van Karel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Maak je druk, of ga bij die uitgeverij zelf de website(s) doen. Ik kocht eens een boek in een "nieuwe druk" in hardcover (Arbeiderspers), dat kostte me wat, maar een nieuwe druk -dus één zonder al die vervelende Privé Domein taalfauten erin, dat had ik er wel voor over; een tweede versie van hetzelfde boek. Ik heb het graag gelezen, maar dezelfde taalfauten stonden er weer in, op dezelfde pagina's. Het bleek dan wel een "nieuwe druk" maar van reeds bestaande platen. Ik had "zelfs" gehoopt op de nieuwe spelling. Als uitgeverijen in dit opzicht al "slordig" omgaan met mijn goede geld, dan kun je je toch ook wel voorstellen dat zo'n uitgeverij er op zijn vroegst pas woensdag of donderdag wat aan kan doen op de website(s)? Zand erover? Je had ons "meer" belooft op zaterdag, zo schreef je meen ik dinsdag?