vrijdag 15 juli 2005

Ditjes

De werkzaamheden aan het Boudewijn Büch Museum op Internet zijn de afgelopen week dusdanig gevorderd, dat ik denk zondagmiddag de eerste versie online te kunnen zetten. Daardoor geen tijd gehad voor dit weblogje en er is ook weinig spannends gebeurd op boekengebied. Er zijn op dit moment maar 4 titels van BB in de boekhandel verkrijgbaar. Ik had ze nog niet dus heb ik ze deze week bij Bol.com besteld en ontvangen. Het zijn de gebonden en pocket editie van De kleine blonde dood, de geboden uitgave van Het geheim van Eberwein en verzamel-papaerback Terug naar Oppidum.
Michael Kracke woont in Hannover en hij is met een paar anderen met een catamaran naar de Kerguelen gevaren en dus een van de weinigen die op dit eiland geweest is. De website van deze expeditie bevat veel mooie foto's. We hebben af en toe kontakt en deze week stuurde hij mij een setje fotokopieën uit de Larousse Mensuel van februari 1931. Leuk voor mijn Kerguelen-archiefje!
O ja, ik kom nog terug op het vorige stukje over registratie van boekenbezit.

8 opmerkingen:

Rick zei

Een blik op de site van Bruna levert daar meer leverbare titels op. Dit zijn ze:

- Boekenpest
- De Goethe-industrie
- De kleine blonde dood (gebonden)
- De kleine blonde dood / druk 21
- Een heel huis vol
- Eenzaam
- Eilanden / druk 10
- Het geheim van Eberwein (2x)
- Het ijspaleis
- In gedichten
- Steeds verder weg (2x)
- Terug naar Oppidum

Of het ook echt allemaal leverbaar is weet ik niet, maar het lijkt dat er nog genoeg te krijgen is.

Unknown zei

Ik heb het opgezocht via het Centraal Boekhuis - de grote distributeur in Culemborg - en de titels die Rick noemt zijn inderdaad nog gewoon leverbaar.
Het CB geeft verder nog aan dat de luisterboek-versie van De Kleine Blonde Dood in herdruk is.
Van Büch zelf staan er op dit moment geen boeken op punt van verschijnen, maar ik zag wel dat er in november een nieuw boek van Frans Mouws uit zal komen: Boudewijn Büch, markante herinneringen aan Ootmarsum.
De vermelding '+ dvd' maakt ons wel erg nieuwsgierig....... (zeker voor een prijs van 12,95).

boekengek zei

Oei, ik kan maar beter niet 's ochtends heel vroeg bloggen, want, afgezien van de typfouten (dank aan ff) had ik er bij moeten vertellen dat er maar 4 boeken van BB in de boekhandel zijn die ik nog niet had.. En er is best het een en ander dat ik nog niet heb!

woordenaar zei

Een herdruk van een luisterboek? Hmm.

Anoniem zei

En waar blijven de "datjes"?

Rick zei

Boudewijn Büch, markante herinneringen aan Ootmarsum?
Net terug van een weekendje twente en nog geen 3 uur geleden zat ik nog in Ootmarsum. Wat is de connectie die ik mis en wat heb ik dus sowieso in Ootmarsum, wat wellicht het bezoeken waard is, gemist?

Unknown zei

Rick, op de site van Frans Mouws staat vermeld: "Het boekje gaat over de jeugdjaren (vakanties) van Paul en Boudewijn in Ootmarsum. Het boek zal enkele zeer bijzondere bijlagen bevatten…"

Het gaat dus blijkbaar om jeugdvakanties van BB en Paul Westgeest.

Rick zei

Je hebt helemaal gelijk en ik had het kunnen weten. In het eerste boek van Frans Mouws wordt Ootmarsum regelmatig vermeld als plaats waar vakanties zijn doorgebracht. Boudewijn heeft er zelfs een interview gegeven voor het programma Markant Nederland. Wellicht de inhoud van de DVD?