zondag 6 januari 2008

Ervaringen met de e-sigaret

-- N.B.: dit stukje is alleen bedoeld voor rokers of hen die het willen worden! --

Ik heb hem nu een tijdje onder handbereik, de elektronische sigaret. Ik word steeds enthousiaster. Even uitleggen: ik ben vooralsnog niet van plan te stoppen met roken. Ik rook dus nu gemengd: gewone filtersigaretten (diverse merken, meestal de goedkopere merken) en de e-sigaret. De laatste rook ik steeds vaker.

Mijn ervaring is dat de e-sigaret niet zo lekker rookt als een echte, maar óók dat het wellicht een kwestie van wennen is. Bij normaal roken inhaleer je heel veel rook, die komt in je longen, de nicotine wordt naar je hersenen vervoerd en daar krijg je de kick van. Er wordt ook heel veel teer, koolmonoxide etc. naar je longen vervoerd en dat is erg slecht voor je lichaam.
Bij de e-sigaret is er maar weinig rook, je moet er 'flink aan trekken' zogezegd. Maar wat je binnenkrijgt is alleen nicotine en wat geur/smaakstofen. De geur wordt door mijn omgeving als erg aangenaam ervaren, vergelijkbaar met een vleugje parfum. Daarnaast zijn er talloze andere voordelen. Geen as, geen rommel, geen geuren, geen aanslag op spullen, makkelijk te gebruiken, enzovoort.

Wanneer rook ik echte sigaretten?
- de eerste 's ochtends, die heel speciale die geen enkele roker ooit zou willen opgeven, zalig!
- na een maaltijd, ook zo'n lekkere
- tussendoor als je echt zin hebt

En wanneer de e-sigaret?
- als ik aan het werk ben
- of aan het koken
- of in gezelschap
- en hopelijk straks ook in de trein, het restaurant en het café.

Ik zou iedereen die het overweegt of nieuwsgierig is, dringend aanraden het ding NU te kopen. Mogelijk wordt het spoedig verboden in dit bedilzuchtige landje. (Omdat het een geneesmiddel zou zijn... Als nicotine in deze vorm een geneesmiddel is, waarom is hetzelfde in een gewone sigaret dan een bedreiging? Tis allemaal politiek!)
Ga voor de volle mep nicotine -- tenzij je wilt stoppen of minderen --, bij mijn sigaret is dat sterkte 4 of hoog. Als je minder neemt, moet je wel heeeeeeeeeel erg hard trekken om wat binnen te krijgen.
Ik ben erg tevreden met het product van e-smoking, koop wel versie 2. Lees verder de forums op internet.
En nog wat: elektronisch roken is stukken goedkoper! Samengevat: stap over, neem de tijd om te wennen en hopelijk kun je straks wel de lusten en niet de lasten ervaren van het roken. Ik heb er voor mezelf goede hoop op!

Foto: mijn setje. Vooraan een echte sigaret, daarboven de elektronische variant.
De grootte valt in het gebruik best mee. Een handig doosje met extra batterij, plek voor de ampullen met nicotine, en de oplader van de batterij.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Martin, ik ben heel blij dat je weer op volle sterkte terug bent op je log, toch één vraagje krijgen we nog een jaaroverzicht?

Robert Koopman zei

Ik zwijg......

Maar je weet hoe ik er over denk.

Unknown zei

Ik heb vooral goede ervaringen met:

green smoke

Esmoker zei

de voor en nadelen van de elektronische sigaret

elektronische sigaret zei

ja ik heb er ook gewoon goede ervaringen mee

Freek zei

Voor een betere keuze van uw e-smoker: E-smoker bestellen

Blogger zei

VaporFi is the highest quality electronic cigarettes supplier on the market.

Natasha zei

box mods for sale will charge faster and you will stay safer. It's just like buy nkd 100 salt hawaiian pog changes vaping, hope more people can get started and enjoy vaping, and most importantly, buy other buy naked 100 straw lime e-juice is necessary!