donderdag 16 februari 2006

Februari-dipje?

Al dagen nauwelijks mail, vandaag maar 2 bij voorbeeld, terwijl ik gemiddeld 23 mails per dag ontvang (afgezien van spam). Ik loop mijn rijtje bloggers langs: overal is het stil. Nauwelijks activiteit en als er al activiteit is, dan is het gematigd van toon, niet veel te melden, dat soort dingen.
Omdat ik dat zelf ook heb, denk ik dat het 'in de lucht' zit; een verschijnsel dat ik vaker heb opgemerkt. [Op dit moment komt er natuurlijk nét een mailtje binnen, maar gelukkig, het is van de National Geographic, in dit geval gewenste bulkmail.]

Herken je je in het volgende?
  • "ik heb de hele tijd het gevoel dat het donderdag is, maar het is pas woensdag!" -- "Hé, dat heb ik ook!"
  • "Ik heb hoofdpijn, ben misselijk, druk in mijn hoofd, keelpijn, en ga zo maar door!" -- "Tja het heerst, Jan heeft het ook, en Marie is net beter, die heeft er anderhalve week mee gezeten!"
[Er klinkt een bekend geluidje: komt er gvd wéér een mail, ditmaals naar aanleiding van een bestelling die ik 2 dagen geleden (twee dagen! Zitten ze te slapen daar?) in de VS heb geplaatst]

Maar nu zit in de lucht dat iedereen wil dat het verdorie weer eens voorjaar wordt, dat we naar buiten kunnen, energie krijgen, in plaats van nat geregend op je werk of thuis aankomen. En verder hebben we het idee dat al dat geblog toch eigenlijk niet interessant is op dit moment. We kijken liever TV, gaan vroeg naar bed, en slijten onze tijd tot betere tijden aanbreken.

Mijn betere tijden liggen op dit moment zowel in de toekomst als op stapels binnen handbereik. Onderstaande foto, van een klein aantal boeken uit de bibliotheek van Boudewijn Büch, allemaal voorzien van aankoopgegevens in handschrift, is het tastbare bewijs. Deze boeken houden het verlangen warm naar een mooie toekomst. En een lange warme zomer.

4 opmerkingen:

woordenaar zei

Het wordt tijd voor zon, voor mijn part met 5 graden vorst erbij. Dit alsmaar grijze ben ik echt spuug zat.

Unknown zei

Hier valt het met dat dipje wel mee. Erg druk bezig juist, zou best wat minder mogen...

Sander zei

Het is inderdaad van mijn kant erg rustig geweest, maar van een dipje is geen sprake. Ben juist erg druk geweest met boeken kopen en verkopen. By the way, hoe kom je toch aan al die boeken uit de verzameling van..? Ik weet drie Antiquariaten te vinden waar deze boeken liggen, maar veel interressante dingen zitten er niet tussen.
O ja, en wat die mailtjes betreft; ik heb je de laatste paar weken drie gestuurd, maar allen zonder reply..

Anoniem zei

Nou vraag ik mij af: hadden al die buch fans niet het geld bijelkaar kunnen brengen om die mooie bieb tezamen te houden, ipv ieder voor zich een stukkie en de bieb als geheel met buch naar gd?