donderdag 12 januari 2006

Stapel(s)

Neuh, ik koop helemaal niet veel meer op het moment, alleen is het zo dat alles op hetzelfde moment binnenkomt. Op eBay houd ik me bij voorbeeld erg rustig. Slechts 30 items in de afgelopen twee maanden voor bij elkaar 300 dollar. [Er zaten ook wat postzegels bij voor 1 euro.] Dat is wel eens anders geweest.

Niettemin groeien de stapels. Voor het eerst heb ik een tafeltje vóór een boekenkast moeten plaatsen om nieuwe aanwinsten op te slaan. Maar die is al vol.
Nu ligt er weer het een en ander op de grond, met kleine briefjes waarop de ontvangstdatum is gestempeld, want ordening moet ergens beginnen.

Er zit veel Büch bij, dat wil zeggen: uit de bibliotheek van BB, met aankoopdata. Want die verzamel ik.


En dan al die boeken nog van The Easton Press en opeens ook weer The Folio Society, allemaal uitermate fraai vormgegeven boeken, gebonden in leer of buckram, zilver of goud gestempeld, ik kan er echt opgewonden van raken!Maar hoe verwerk ik dat allemaal? De boeken moeten ieder voor zich nauwkeurig worden ingeschreven in mijn database. Veel BB-boeken moeten daarnaast ook nog gescand worden voor de website. En de financiële administratie moet ook nog kloppen.

Je kunt me onmogelijk vergelijken met Boudewijn, maar ik begrijp nu wel dat je onmogelijk zoveel boeken kunt kopen als BB deed en ze tegelijkertijd beschrijven. Ik kan 500 boeken per jaar aan, misschien 700 maar dan heb je het wel gehad. Boudewijn Büch kocht duizenden boeken per jaar! Vergis je niet in deze aantallen: 500 boeken zijn 2 Billy kasten. 4000 boeken zijn 8 boekenkasten, en daarvoor alleen heb je al een hele kamer nodig. En dat is dan nog per jaar, na tien jaar heb je een kasteel nodig...
Laat dat nu net mijn droom zijn! Wonen in een kasteel, met een bibliotheek waarin je kan verdwalen. Ach, wat is het leven heerlijk als je een hobby hebt!

11 opmerkingen:

Unknown zei

Zwijmel, zwijmel...

Anoniem zei

Boekengek, 4.000 boeken zijn dat niet 16 Billy kasten of te wel twee kamers.

Unknown zei

Verhip, Erwin heeft gelijk.
Je kasteel moet twee keer zo groot worden, Boekengek!

boekengek zei

Dank oplettende lezers, het moeten inderdaad 16 kasten zijn. Trouwens vandaag twee kavels Büchiana op de kop weten te tikken, 25 boekjes Falklandeilanden en Alaska, bijna allemaal met aankoopdata. Nu zwijmel ik pas echt!

Sander zei

Je doet je naam eer aan boekengek! Toch ben ik nieuwschierig; wordt er ook wel eens iets weggedaan of wordt de bibliotheek alleen maar groter en groter?

Bibliofilos zei

Boeken wegdoen? WEGDOEN?

Unknown zei

Het woord "wegdoen" ken ik ook niet. In het verleden wel eens wat lp's en cd's verkocht, maar achteraf had ik daar (vrijwel) altijd spijt van.

Rick zei

Nooit iets wegdoen? Er zullen toch altijd wel aankopen zijn die tegenvallen. Of hebben jullie allen zo'n perfect aankoopbeleid. Als ik alleen al kijk hoe vaak ik iets dubbel koop...

Unknown zei

Iets dubbel kopen is me in 25 jaar maar één keer gebeurd (een cd van Prince). Toegegeven, het wordt inderdaad steeds moeilijker om te onthouden of ik iets wel of niet heb, maar aangezien ik tegenwoordig heel veel via internet koop, is het eenvoudig om eerst even na te gaan of ik het betreffende item al in mijn verzameling heb.

En iets wegdoen omdat het tegenvalt? Nee, nooit gedaan. Er is altijd wel een reden waarom iets in mijn verzameling past...

boekengek zei

@ rick: dubbele kopen gebeurt me zelden; wel eens iets gekocht dat later ook in een kavel met andere boeken zat.
& weirdo: hoe hou het dan bij? En als je in een boekhandel staat en je weet niet of je het al hebt....?

Unknown zei

Als ik online bestel, is het eenvoudig om even een van mijn Excel-lijsten te raadplegen (of even naar een van de kasten/rekken te lopen...).
Als ik in een boekhandel of platenzaak sta en ik twijfel, dan laat ik het betreffende item liggen. Meestal gaat het dan toch om gangbare dingen die ik elders ook nog wel vind. Als het echt iets bijzonders is, weet ik uit m'n hoofd wel of ik het al dan niet heb!