dinsdag 17 januari 2006

Reis naar het verlangen

Op een zaterdagochtend ergens in de afgelopen zomer, wilde ik met de stoptrein vanuit Utrecht naar Leiden reizen om het Rijksmuseum voor Volkenkunde te bezoeken -- u weet wel, dat prachtige museum waar BB zo graag naar toe ging. De zon scheen volop, het was nog erg stil (misschien was het trouwens wel een zondag, dat weet ik niet meer) en de vogels onder de overkapping floten een mooi lied.
Toen ik me gesetteld had in de treincoupé en uit het raampje keek viel mijn oog op de tekst van het koersbord boven het perron... ik geloofde mijn ogen niet, maar wat ik meende te zien (vaste lezers weten dat ik slechtziend ben) stond er echt. Ik stapte uit, maakte een foto en ging weer zitten in de verder lege coupé.
De reis naar het verlangen was begonnen.

(klik op de foto voor een vergroting)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

een stoptrein naar marseille

Anoniem zei

Dat 11:07 is dan zeker 11 dagen en 7 uur?

Zou die foto ook eens naar de NS sturen. Ik zou daar toch het fijne van willen weten. En als die gele boemel dan maar wel even aan de kant gaat voor de laagvliegende TGV's!

Unknown zei

Uitgerekend vandaag heeft de NS bekend gemaakt dat het spoorboekje eind dit jaar radicaal gewijzigd wordt...

boekengek zei

@ robert: lachen!
@ weirdo: ja dat kennen we. En het schrikbeeld van de foto wordt daarmee mogelijk. Stap in in Venlo en stap uit in Lunetten. Alleen jammer dat je naar Utrecht (of Marseille) wou. 't Wordt een puinhoop!

Anoniem zei

Hij is leuk!!!!!

XP