zondag 15 januari 2006

Hemels

Hoeveel hemels zijn er eigenlijk? De zevende is een vrij bekend fenomeen, maar wat zijn de kenmerken van de 5e of 9e?
Anyway, ik was vandaag in een zoveelste-hemel in de plaats W.
En in W., een plaatsje in Noord-Holland, resideert de bekende (en grootste) Büch-kenner & verzamelaar L.S. Het was me niet alleen toegestaan in de wolken van zijn verzameling de prachtigste boeken en andere unieke objecten te zien (terwijl de engeltjes in mijn hoofd mooie liedjes zongen); ik had ook vrije keus in talloze bananendozen met boeken uit de bibliotheek van Boudewijn; boeken die nooit de veiling van Bubb Kuyper hebben bereikt -- en niet alleen boeken maar ook door BB zelf samengestelde readers van knipsels en fotokopieën in een oplage 1.

Ik heb twee uur doorgebracht in zowat ademloze bewondering, gretigheid en een soort van, vergeef me het woord, boekengeilheid die sommigen misschien tegen de borst stuit maar die voor mij het hemelse gevoel teweeg brengt. Uiteindelijk ging ik naar huis met 47 boeken en boekjes, allemaal voorzien van aankoopgegevens in het handschrift van BB plus nog 27 boeken die ik eerder deze week had verworven, de kavels Falkland Islands en Alaska.
Drie uur (trein)reizen in een ijskoude sprinter had ik er met overigens afnemend plezier voor over (de NS bezuinigt bij deze treinstellen niet alleen op comfort maar ook op temperatuur -- hey NS: het is winter!!--) en nu ben ik van de hemel terug in mijn warme huis.
En daar mag ik nu gaan genieten, inventariseren en jullie van tijd tot tijd verslag doen van leuke 'weetfeitjes'. Hoe heerlijk.........

Op de foto: links L.S. en staand boven de gebukte schrijver BdV: ik.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg is het de bedoeling ons zo jaloers mogelijk te maken, als dat het doel is is het je gelukt, ik hoop wel dat we van je aanwinsten mogen meegenieten.

Sander zei

Ik wilde net hetzelfde zeggen; Man man man, wat een prachtige aankoop. Laat er snel wat meer van horen.

Anoniem zei

Het begint inderdaad een beetje op "jaloers maken"te lijken...:-)

Rick zei

Kwijl...

Unknown zei

Inderdaad, ons een beetje lekker zitten te maken... gemeen hoor! :-)

Bibliofilos zei

Tjongejonge...bofkont!!!!