donderdag 19 mei 2005

Writer's Block

Dat is het denk ik, een writer's block. Ik lees en koop maar ik schrijf niet. Het is net of ik er even geen zin meer in heb omdat het te druk is (dat is het inderdaad). Maar er zijn onderwerpen genoeg of misschien wel te veel.... Tja Martin wat nu?
's Nachts tussen 4 en 6 lees ik momenteel het boek van de zeezeiler Eerde Beulakker Naar Koude Kusten. Ik had/heb wat tegen hem, hij is een beetje het type male chauvinist pig. Zeezeilers zijn zo-wie-zo rare types. Maar gaandeweg wordt het boek toch erg interessant. Met zijn vriendin Hedwig brengt hij een maand of 8 door in de Falkland Eilanden. En dat is een godvergeten plek op aarde met een geschiedenis die razend intrigerend is. Al was het alleen maar door de oorlog met de Argentijnen in 1982.
Vóór ik op vakantie ging had ik met het oog op het lezen van dit boek bij The Map Shop een gedetailleerde kaart van de Falklands besteld (schaal 1:300.000). Die is inmiddels aangekomen en ligt nu ook naast mijn bed. De plaatsen waar Eerde en Hedwig aanleggen en de routes die zij zeilen kan ik hierdoor aardig volgen en dat maakt het avontuur van het boekenreizen natuurlijk tot een feestje. Een feestje dat ik wel moet bezuren met de lasten van slaapgebrek. Maar ja, je moet wat over hebben voor je manie...

3 Andere boeken uit mijn bilbiotheek over de Falklands:

  • Stefan Heijtz: Specialised Stamp Catalogue Of The Falkland Islands And Dependencies (Stefan Heijtz, Stockholm, 1995, ISBN 91-630-3676-2)
  • G.D. Moir: The History Of The Falkland Islands (uitgave in eigen beheer, 1998)
  • Ian J. Strange: The Falkland Islands (David & Charles, London, 1985, ISBN 0-7153-8531-3)

Geen opmerkingen: