donderdag 19 februari 2009

Boeken van een Republikein en een Democraat

Op 80-jarige leeftijd -- hij was toen al twee jaar uit het Witte Huis -- signeerde Ronald Reagan op 11 mei 1991 in een al wat beverig handschrift zijn autobiografie An American Life voor Elena Amos. De vrouw die hem dit boek aanbood was de Cubaanse Elena Diaz-Verson Amos (1925-2000), die in 1944 naar de VS emigreerde en daar een grote staat van dienst verwierf als filantroop, activiste en vrijwilliger voor goede doelen. Ze werd zelfs op een gegeven moment de rijkste latino-vrouw van de VS, een sprekend voorbeeld van the American dream dus.
Op een veiling van handtekeningen werd dit boek een paar jaar geleden gekocht door een verzamelaar en van hem kocht ik het weer op eBay.
Sinds vandaag is het in mijn bezit. Wow!Barack

In tegenstelling tot de regering in Nederland, die in de huidige economische crisis schittert door klungeligheid, onderling geruzie en het "openhouden van alle mogelijkheden" (maar toch ook weer niet), pakt president Barack Obama de zaken in Amerika heel wat voortvarender aan. Op hém is de hoop der natie gevestigd en tot nu toe maakt hij zijn beloften waar.

De belangstelling voor gesigneerde boeken van Obama is dan ook groot, natuurlijk mede omdat hij de eerste zwarte president van de VS is.
B-O signeert zijn boeken altijd met een forse viltstift. Zo gezien is het geen wonder dat er veel falsificaten opduiken op internet. Het exemplaar van zijn boek The Audacity of Hope dat ik nu in mijn bezit heb, werd op 21 mei 2008 in persona gesigneerd tijdens een campagne-bijeenkomst. Op 26 juni van hetzelfde jaar werd het boek fysiek beoordeeld door een instantie die de echtheid van handtekeningen controleert en deze heeft het ondubbelzinnig als echt beoordeeld. Om de echtheid te garanderen is het boek voorzien van een uniek DNA-kenmerk dat alleen zichtbaar wordt onder een laserlamp. Ik heb dan ook diep in mijn steeds dunner wordende buidel moeten tasten voor deze aanschaf...


Op mijn verlanglijstje staat nog heel veel aan presidentiala (ik wil de lezer niet met de details vermoeien), maar zal ik maar beginnen met de aanschaf van een kluis in mijn huis?

1 opmerking:

Robert Koopman zei

Jij mag de lezers gerust vermoeien met dingen die je nog wilt hebben hoor!

Graag zelfs!