woensdag 31 augustus 2005

Griekenland in de vaart der volkeren

Na het succes van de Olympics in 2004 en het winnen van het Eurovisie Songfestival dit jaar, mag ook in Bloggerland de volgende voortgang van het heldhaftige Griekse volk (denk aan de Slag om Kreta in 1941) niet onopgemerkt blijven. De herkomst van de bezoekers van deze blog blijkt duidelijk uit de volgende statistiek, u verschaft door Nedstat.

1.Nederland211382.7 %
2.België26710.5 %
3.Verenigde Staten552.2 %
4.Griekenland502.0 %

Ik heb een lief-liefde verhouding met Griekenland. Op de temperatuur in de zomer na, is alles OK: de mensen zijn echt aardig en lief, niet gemaakt aardig. Het landschap en de natuur zijn interessant en mooi. De criminaliteit is vergeleken met Nederland te verwaarlozen. Dat is zelfs zo in de mega-hoofdstad Athene, waar ik vaak ben geweest (al zijn er tegenwoordig wel bendes uit Bulgarije en Albanië actief). Op de eilanden wordt de enige criminaliteit veroorzaakt door dronken Engelsen en Scandinaviërs, maar op die plekken ben ik niet geweest. Trouwens de overheid neemt drastische maatregelen daartegen.
Sociale zorg is overal. Op elke bus een conducteur, al is het alleen maar om je te zeggen dat je niet zo luidruchtig moet bellen of geen etenswaren mag nuttigen. Het eten is heerlijk en veilig, geen verrassingen achteraf d.m.v. nachten met diarrhee. En de lekkerste koffie ter wereld. Cafe Latte: koud, naar wens gemaakt met veel of weinig melk en geen, medium of veel suiker. Heerlijk op warme dagen!
Ja, ik ben een fan: het is het eerste land dat bij me opkomt op me er met P. te vestigen na mijn vroegtijdige pensionering in 2007. Het eiland Patmos lijkt me daarvoor trouwens ideaal.....

P.S. bij de foto: de vuist omhoog is ter ondersteuning van de Griekse slogan: Makedonia = Griekenland. Tja, mag een volk dat aan de wieg stond van de beschaving trots zijn op haar verleden?

2 opmerkingen:

Unknown zei

Inderdaad, die ijskoffie is heerlijk! Ik ben er verslaafd aan geraakt toen ik 2 jaar geleden ook voor het eerst in Griekenland was, op het mooie eilandje Chios.

Heb ooit nog opgezocht of BB over dat eiland heeft geschreven, maar helaas...

Anoniem zei

Beste boekengek ,

Ik wilde vragen of er iemand ervaringen heeft met krediet van Afab.
Ik ben namelijk op zoek naar krediet en zie ze overal staan. Ze schijnen de op een na grootste te zijn in krediet

Met vriendelijke groet,
Albert H Haanstra.