zondag 7 juni 2009

De Zwolse Boekenmarkt 2009

Voor de vierde keer bezocht ik vandaag de Zwolse boekenmarkt. Vermoedelijk dankzij de beloofde regenbuien (die overigens uitbleven) was het rustig en gezellig. Iedereen kon goed bij de ongeveer 130 kramen, er was geen gedrang, precies zoals het altijd zou moeten zijn.

De keus was uiteraard groot, maar vandaag ging ik speciaal op zoek naar deeltjes uit de Privé-domein reeks. Dat is goed gelukt: ik heb er 9 gekocht, waaronder enkele wat zeldzamere voor prijzen tussen 9 en 15 Euro, wat heel goed is.

Naast nog enkele andere aardige boeken was het toppunt van vandaag echter Andrees Handatlas. (Ausgewählte, völlig neu bearbeitete Ausgabe in einem Bande, Verlag Von Velhagen & Klasing, Bielefeld/Leipzig, 1937). Ik zag hem ergens staan, keek hem in en... zette hem terug. Te zwaar! Daar ga je niet mee lopen zeulen de hele tijd. En hij kostte een aardig bedrag wat ik niet meer op zak had. Dan slaat meteen de twijfel toe: zal ik hem wel of zal ik hem niet kopen? Ik wil het zo graag, maar ja, het geld enzo. En waar is hier een pinautomaat? Een heel eind lopen dus, maar ik deed het. Ik keerde terug naar de kraam, deed een aanbetaling en liet hem apart leggen. Blije gezichten bij de handelaren!

Andrees Handatlas (neem het 'hand' niet al te letterlijk) was een van de lievelingsatlassen van Boudewijn Büch's en inderdaad: wat is hij fraai en gedetailleerd. Toen ik klaar was met de markt haalde ik de atlas op en begon, zeulend met 3 tassen, aan de terugreis naar huis.
Terwijl het hier om 6 uur 's avonds nu echt lijkt te gaan regenen geef ik voor de liefhebbers van statistieken nog een overzichtje van mijn 4 Zwolse boekenmarkten.


voor alle plaatjes geldt (zoals altijd): klik er in voor een uitvergroting.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet teveel Prive-domeinen wegkapen van de markt he, je hebt me een beetje aangestoken..Ik heb er nog maar een paar (zie LibraryThing, Koen1) maar er gaan er meer komen. Rustig doorverzamelen maar...Lastig om de aandacht te verdelen tussen mijn muziekverzameling en beginnende boekenverzameling. Keuzes maken he?

wolfram zei

hey, da's een coole site, daarvan moesten er meer zijn!

met goede wensen,

wolfram
uitgeverij 69

Leo de Lezer zei

Gefeliciteerd met je aankopen en idd voor een goede prijs. Een mooiere serie als de PD is er niet, het lijkt erop dat je ook steeds meer de NON FICTIE kant opgaat?

Grt Leo

boekengek zei

@ Leo: ik ben al jaren "in de non fictie", maar nu met de PD serie val ik voor autobiografie. Ik lees gestadig door!
Het is in dit opzicht niet te hopen dat ik ooit zo beroemd wordt dat mijn dagboeken (1979 tot 19ergens90) worden uitgegeven. Wat moet de lezer met meer dan 3000 bladzijden gezeur en getob? Vergeleken met mijn herhaalde ellende is Paul Léautaud helemaal niks.