zondag 11 maart 2007

Literaire juweeltjes

Sinds een jaar of twee kun je bij Bruna-filialen elke maand een speciaal uitgegeven boek kopen voor maar 1 Euro. Het gaat om van een hardcover voorziene gelijmde boekjes van ongeveer een kwart A4 formaat met een aantrekkelijke vormgeving en een omvang van ca. 40-60 pagina's. Ik ben verrast door zowel de vormgeving, het feit dat Bruna dit al een paar jaar volhoudt, als ook door -- soms -- de literaire kwaliteit van de titels.
Ik heb een foto gemaakt van de boekjes die ik inmiddels heb, en op twee na heb ik ze inmiddels allemaal gelezen. Wat niet zo'n kunst is, want tijdens een gemiddelde busrit lees je een half of heel boekje.

Verrast:
  • door Cees Nooteboom: mooie verhalen;
  • door Heblust van Giphart, een bijzonder geil boekje;
  • door Brusselmans, erg leuk om te lezen, apart zogezegd, maar ik heb er een goed gevoel bij;
  • en Geert Mak: een bijzonder verhaal, aanrader!
  • maar Tessa de Loo's Het Mirakel leest weliswaar als een trein, alleen verpest ze het verhaal compleet in de allerlaatste zin van het boek. Zonde. Maar dat weet ik dan ook weer: dat ik geen boeken van Tessa de Loo moet kopen.
Ken je deze serie nog niet? Eén van de boekjes in bovenstaande foto is dubbel. Als je interesse hebt -- en het boekje in kwestie nog niet zelf bezit -- stuur ik je het voor niks toe. Gewoon even mailen naar boekengek at persis punt nl.
En voortaan elke maand bij een Bruna binnen stappen!

6 opmerkingen:

Unknown zei

Vanmiddag toevallig (!?) het boekje van Brusselmans gekocht.

Robert Koopman zei

Ik kom toch best een bij de Bruna.
Maar ik had deze boekjes nog niet gezien.
Bedankt voor de tip.

Anoniem zei

Voor zover ik me kan herinneren heeft Sneuper mij ooit gewezen op deze serie. Hij was toen druk op zoek naar "Niemand op heel Vlieland".
Vorig jaar was ik te laat begonnen met verzamelen en heb toen hoopvol gewacht op een verzamelbox. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat ze de boekjes die overblijven weg zouden gooien. En inderdaad, eind december kwam de Bruna met een mooie verzamelbox, voor 19,50. Nog steeds spotgoedkoop voor 12 literaire juweeltjes!

Robert Koopman zei

Momenteel kan ik even geen kant op maar zodra het weer gaat zal ik mij naar de Bruna begeven.

Anoniem zei

Eeeej, die titel van Tommy Wieringa kende ik nog niet.

Anoniem zei

...gelijmde boekjes....ze zijn écht gebonden hoor. En omdat de rugdikte zó klein is, hebben we pas in Belgie een binder gevonden, die dat kon maken. Dat doen er niet zoveel namelijk. Fijn dat iedereen zoveel plezier van de serie heeft. Wij hebben veel plezier in het maken ervan!

Kitty Bakker
B for Books !