woensdag 30 maart 2011

Pakjesplezier

Eén van de leukste dingen van boeken per post bestellen vind ik manier waarop het verpakt kan zijn.

Veel boeken komen zó - ik neem Eci als afzender, maar je kan er ook bol.com lezen:


Bij zo'n verpakking ga ik rigoureus te werk: openrukken en de inhoud consumeren. Soms bewaar ik het karton om er later zelf een boek in te verzenden.

Maar het echte werk ziet er zó uit:


Dit prachtige pakketje kreeg ik gisteren van een particulier die tweedehands boeken verkoopt via bol.com.

Wanneer het echter uit een ver buitenland komt, zoals bij dit boek uit Zuid-Afrika en het ook nog eens per aangetekende post wordt verzonden [in Afrika is dat vanwege de criminele posterijen trouwens noodzaak], dan krijg je helemáál een pretpakket thuis bezorgd:


Krijg ik zo'n uitbundig van (oude) postzegels voorzien pakje binnen dan ga ik er eerst een tijdje naar kijken. Letterlijk: ik leg het op de keukentafel of op de bank en kijk er naar. Draai het om. Voel het gewicht. Spanning opbouwen. Daarna snijd ik het héél voorzichtig met een mesje open om vervolgens van de inhoud te genieten.

Hier dringt zich de vergelijking met seks bij mij op. Dat kan ook op twee manieren: meteen recht op-en-neer of met genotverhogend voorspel. Al komt er in dat geval gelukkig geen mes aan te pas...

6 opmerkingen:

von Hirschhorn zei

Het draait dus toch om het voorspel, gehaspel en naspel met en van postale geneugten, ik zal volgde keer kijken of ik zegels kan krijgen.

Anoniem zei

Waar is boekengek??????
Wij willen boekengek!!!!!!!!

boekengek zei

@ anoniem: ik ben hier, in Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, vanaf morgen is eze fraaie provincie landskampioen voetbal!

Anoniem zei

Wat een stil blogje. Misschien kun je iets over je nieuwe Folio LE Mappa Mundi vertellen. :-)

von Hirschhorn zei

Goh, ik wou dat ik de rust in de kont had zitten, voor mijn blogs, die jij tentoon spreidt. Laat Anoniem maar klagen, wij wachten met veel geduld op een bijdrage die er zeker zal toe doen. Ook in een bibliotheek kan het niet altijd bal zijn. Contemplatie, en daarna mag je je weer uit de tent laten lokken.

Anoniem zei

Ik krijg ook regelmatig boekenpakjes thuisgestuurd en het blijft leuk, zelf met een saaie barcode erop!