dinsdag 19 januari 2010

Een idool is overleden

Ach, wat heb ik vaak gedanst (toen ik 20 was) op het plaatje van Kate McGarrigle Complainte Pour Ste Cathérine. Een persbericht:

Kate McGarrigle, bekend als de helft van het Canadese folkduo Kate and Anna McGarrigle, heeft haar strijd tegen kanker verloren. Kate McGarrigle is de moeder van Rufus en Martha Wainwright, die ook een succesvolle muzikale carrière uitbouwden.
Kate McGarrigle overleed de voorbije nacht,op 63-jarige leeftijd,  in haar huis in Montréal. Ze was omgeven door haar zussen Jane en Anna en haar kinderen Rufus en Martha. De zangeres streed sinds de zomer van 2006 tegen kanker.
Wanneer je niet direct weet wie deze fantastische vrouw en singer/songwriter is, klik dan op de link hieronder: de muziek herken je zeker (als je ouder bent dan 30, denk ik).Ik kan je aanraden het filmpje te bekijken en het originele nummer via iTunes te downloaden.
Geniet!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ken het niet. Ook niet echt mijn smaak.

Groet,
Sander L.
PS: ben van '73.

Leo van der Sterren zei

Een fantastische vertolking van een fantastisch nummer. Vanuit Acadië, dat onderaards in verbinding staat met Lousiana. Luister ook naar The Band met 'Acadian Driftwood'.

Koen zei

Ik beweeg mij eigenlijk op andere muzikale terreinen maar naast de fado heb ik een geheime liefde voor alle franstalige muziek. Dit heerlijke nummer ken ik dus wel maar ik wist niet dat de vertolkster was overleden. Mooi om de muziek weer te horen.

groet,

Koen