maandag 12 oktober 2009

DSB Leedvermaak

Het beste vermaak is leedvermaak, luidt een oud gezegde.
Ik had vandaag mijn dagje dus wel want de DSB Bank viel om, waarmee definitief bewezen is dat zelfverrijking ('greed') terecht één van de 7 hoofdzonden is. Ik hoop dat de bankwereld zich nu eindelijk écht gaat realiseren dat het jezelf verrijken met exorbitante salarissen en bonussen, over de ruggen van gewone burgers die je hun geld toevertrouwen, nu afgelopen is. De heer Dirk Scheringa zit voorlopig aan de grond en ik gun hem deze positie, waar hij niet aan gewend is, voorlopig van harte.

De gewone man ("met een confectiepakkie an", aldus Wim Sonneveld) zit intussen in de penarie. Mijn sympathie gaat uit naar deze man/vrouw.

Of de banken hiervan leren? Ik ben er allerminst gerust op. Nu het voorzichtig aan beter lijkt te gaan met de economie beginnen allerlei banken (de staatsbank ABN voorop) weer te adverteren met AEX beleggingsformules waarmee rendementen van 7-10% worden beloofd. Een lachertje, don't do it!

Mijn advies is: blijf waar je bent, doe niks geks op financieel gebied en besteed het geld dat je over hebt aan blijvend plezier. Aan boeken dus.
Boeken lezen verrijkt jezelf zonder dat het ooit ten koste kan gaan van een ander. Vertrouw daar op en alles komt goed!

Met toenemend plezier lees ik de laatste tijd de columns van Erica Verdegaal in het NRC. Als je geïnteresseerd bent in geld en wat het met je doet (en vooral niet doet) kan ik je haar commentaren van harte aanbevelen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ALs het zo door gaat draagt Scheringa voorlopig de campingsmokings van Zebra of Wiman en terecht.

Anoniem zei

het was Louis Davids die het zong. doet verder niets af aan je stukje :)

Robert Koopman zei

Denk niet dat de top aan de grond zit.
Het personeel zit straks aan de grond.
Er waren vrij veel mensen de dupe van DSB maar nu worden er nog veel meer mensen de afgrond in geduwd.
En het ergste van alles is dat het niet nodig is.

Iemand ellende toewensen is niet leuk.

Anoniem zei

DSB en boeken lezen. Wel een link zeg. Met boeken lezen doe je een ander niet te kort nee, maar bij het promoten van goede boeken komt dat wel om de hoek. Dan gaat het om uit de lucht gegrepen keuzes. Bijvoorbeeld als de e-roman de vrije loop krijgt, zoals bij boekenopener.punt.nl. Komt wel erg vrijpostig voor nietwaar?
locker