maandag 4 februari 2008

Komrij & Natalee

"Waarom zou ik iets voor de beschaving betekenen als de beschaving niets voor mij betekent?"
Gerrit Komrij

Lees (én bookmark) de nu één week oude weblog van Gerrit Komrij. Een groot schrijver die woorden over je uitstort waarbij je je achter het oor zou dienen te krabben en vertwijfeld afvragen:
"Is de huidige tijd gek geworden, dol gedraaid? Of ben ik zelf wellicht zo rijp --of rot-- geworden om afgevoerd te worden naar de dodenakker?"
Boekengek

Vandaag besteld bij bol.com: De zaak Natalee Holloway van Joran van der Sloot (€ 17,95 = weggegooid geld) en Aruba door o.a. Dave Holloway (€ 22,99, kind met badwater weggegooid).
Lieve Natalee<br>Holloway, B.
Lieve Natalee
Holloway, B.


Ik wacht op het definitieve boek over deze zaak (medio 2009), waarin uit de doeken wordt gedaan wat er echt is gebeurd met dat knappe maar verdorven meisje Natalee en wat de moord op Joran van der Sloot (in maart 2008) heeft betekend voor de economie van Aruba. En hoe dat alles leidde tot het aftreden van het kabinet Balkenende IV (in mei 2008).

De pen van deze blog is in bittere azijn gedoopt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtige blog van Komrij. Bedankt voor de tip!

En waarom is dat Holloway-boek weggegooid geld?


Sander L.

boekengek zei

@ Sander: nou nee, het is niet echt weggegooid: ik bedoel er mee te zeggen dat het niet een boek is dat ik verlang te lezen. De aankoop is omdat ik 'belangrijke' boeken wil hebben.