zaterdag 26 augustus 2006

AFTH

Ik hoor een interview op de radio met de 'schrijver' A.F.T.H. van der Heijden. Heeft iemand ooit met plezier een boek van hem gelezen? Daar ben ik heel benieuwd naar.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik beschouw AFTH als de grootste levende Nederlandse schrijver.

Anoniem zei

Ik heb en zal er nooit iets van lezen, LIVE stoot de man mij enorm af. Maar ik ken mensen die alles van hem gelezen hebben, en met hem DWEPEN! (en dan is het nog een pseudoniem van niks (AFThvdH)

boekengek zei

Het enige verteerbare, wel aardige was zijn debuut, onder het pseudoniem Patrizio Canaponi: Een gondel in de Herengracht. Maar daar schaamt AFTH zich tegenwoordig voor.

Boekenwijs zei

Ooit (= toen ik 15 was) ben ik eens begonnen in "Het leven uit één dag", maar heb het nooit uitgekregen. Laatst vertelde een vriendin me dat ze dat een leuk boek vond (en we hebben vaak dezelfde smaak), maar blijkbaar valt het toch tegen.

Anoniem zei

AFTh schrijft helemaal niet onaardig. Als je eenmaal aan een boek van hem begint. kun je je best vermaken tot de laatste bladzijde - al heb ik het idee dat hij zich met de Movo Tapes aan het vertillen is. Los hiervan: AFTh is de Israël Querido van zijn tijd. Naar Nescio die zich verwonderde dat die Querido maar door bleef gaan met het publiceren van dikke boeken. Ondertussen heeft Querido niet eens de literatuurgeschiedenisboeken gehaald en wordt Nescio nog altijd gelezen.