zaterdag 13 maart 2010

Verjaardag!

Iedere boekengek is twee keer per jaar jarig. Ten eerste natuurlijk op zijn of haar echte verjaardag, de andere keer -- en dan maar liefst tien dagen lang -- tijdens de boekenweek.
Boekengekken zorgen er voor dat ze op hun verjaardag boeken kado krijgen (of zelf kopen). En de boekenweek is een prachtig excuus om zonder gemoedsbezwaren eens lekker uit te pakken voor jezelf.
Dat heb ik vandaag dan ook maar gedaan, bij Waanders in Zwolle.
Het was een genot om in nog geen uur tijds negen prachtige boeken aan te schaffen, waaronder titels ik zeker niet had gevonden als ik alleen maar ge-bol.comd had.


De boeken, in volgorde van aankoop:
  • Lars Kepler: Hypnose. Een thriller voor Stieg Larsson-adepten die naar het schijnt adembenemend goed is.
  • Henning Mankell: De gekwelde man. De tiende en laatste roman in de Wallander-reeks. Ik wilde eerst wachten tot het boek bij de ECI komt met forse korting, maar het wachten duurde me te lang. Via uitgeverij De Geus had ik wel een kortingsbon van 2,50 en dat scheelt ook...
  • Gerrit Komrij: Morgen heten we allemaal Ali: vrolijke bespiegelingen over de tijdgeest. Heel benieuwd waar Komrij ons ditmaal heen voert. Ik hou mijn hart vast.
  • Een boek waar ik nog helemaal niets over gehoord had, ondanks het onderwerp waarvoor ik een warme belangstelling koester: De openhartige juffrouw. Erotische verhalen uit de Verlichting. Een prachtige gebonden Athenaeum-uitgave.
  • Alfred Russell Wallace: Het Maleise eilandenrijk. Zeshonderdtachtig pagina's met de reiservaringen van 1854-1862 door Maleisië; één van de grootste werken op dit gebied. (Slechts € 17,50!)
  • Michael Willers: Algebra van vectoren tot variabelen: het ABC van X plus Z. Een fantastisch boek waarover ik nog niet gehoord had en dat ik zomaar ergens op de eerste verdieping zag liggen. Een nieuw, gebonden boek voor de belachelijke weggeefprijs van (8 x 100) - (5 x 1) eurocent.
  • D. Hooijer won in 2008 de Libris Literatuur Prijs met Sleur is een roofdier. Het boek werd alom lovend besproken, maar ik hield af. Had nog nooit over haar gehoord en niemand in mijn omgeving had het me aangeraden. Nu is het als Rainbowpocket verschenen voor € 5,95. Hup in het winkelmandje dus. (Een handig artikel dat ze bij Waanders helaas niet hebben, zodat ik tijdens mijn aankoopronde tijdelijk boeken achter de kassa moest stallen omdat ik ze niet meer allemaal in mijn armen kon houden.)
In de buurt van de kassa graaide ik nog twee titels mee die op de verlanglijst stonden:
  • De nieuwe hertaling/bewerking van Multatuli's Max Havelaar door Gijsbert van Es (een tientje en:
  • Titaantjes waren we. 75 schrijvers schrijven zichzelf, de speciale uitgave t.g.v. de 75ste Boekenweek. Koop dit boek: 300 pagina's, gebonden met stofomslag en leeslint voor de weggeefprijs van tien euro!
Uiteraard kreeg ik bij de kassa het boekenweekgeschenk daar nog bovenop. Potverdrie, wat een heerlijke boekenverjaardag!

1 opmerking:

akim a.j. willems zei

Ik ben ook net begonnen aan "De openhartige juffrouw"; leuke inleiding & (so far) een leuk boek.