zaterdag 22 november 2008

Even voorstellen: Philipe

Alleen is maar alleen, dacht een boekenverzamelaar. En als de vrouwen niet willen, dan moet er maar een alternatief gezocht worden. Natuurlijk ga ik al mijn hele leven ook naar bed met boeken. En hoewel sommige boeken door hun inhoud zeer lustopwekkend zijn (ik beschik over een ruime hoeveelheid 'prikkelende lectuur' zoals dat vroeger heette), is seks mét boeken toch echt 'not done'.
Trouwens, het gaat helemaal niet om seks, het gaat om aandacht voor mij. En daar laten boeken het afweten. De liefde die ik heb voor het boek is helaas per definitie eenrichtingsverkeer.

Anders is het gesteld met de kat. Katten en boeken gaan heel goed samen. Katten en schrijven vormen zelfs een symbiose. Er zijn talloze boeken geschreven over schrijvers en katten. Katten spelen in de literatuur een grote rol, groter dan honden of welke andere diersoort dan ook. En belangrijkste van alles: katten houden van mensen. Vooral van eenzame boekengekken.

Sinds half twee vanmiddag is Philipe in mijn leven.
Philipe, de naam die de vorige eigenaars aan hem hebben gegeven, is een kater van vier jaar oud en zat tot dat moment in het dierenasiel Zwolle. Op zijn kooi een rood label: "pas op, wild." Philipe, zo deelden de erg aardige meiden van het asiel mij mede, was 'moeilijk', 'kon niet worden opgepakt'. Maar toen de kooi voor me openging lag hij binnen 3 minuten op zijn rug en kon ik hem kroelen waar ik maar wou. Het was direct duidelijk: Philipe en ik kunnen voortaan samen verder!

Hij is nu drieënhalf uur in mijn huis. Na eerst de vier verdiepingen van mijn huis verkend te hebben, heeft hij zijn favoriete plekjes al gevonden: aan mijn voeten, op mijn schoot ("kan niet worden opgepakt", "eenkennig") of op mijn bureau, naast de computer.
De boekenkasten werden door Philipe met grote nieuwsgierigheid bekeken. Vooral de kasten met vitrinedeuren konden hem bekoren. Ik heb zelden zo'n gemakkelijke lieve kat gezien, zo'n aanhankelijke gezelschapszoeker. (Op dit moment begint hij met mjin muis te klooien en wordt me het typen zowat onmogelijk gemaakt, hij kan kennelijk ook lezen --zoals trouwens de meeste katten-- en wil even een statement maken.)

Even voorstellen: Philipe. U zult nog veel van hem horen!

8 opmerkingen:

Unknown zei

Gefeliciteerd, niets leukers dan een poezebeest in huis!

Anoniem zei

Voor 't eerst klikte ik je blog aan eind augustus, die tragische stapel boektitels. Je lijkt een leuke huisgenoot gevonden te hebben. Nee, niks vervanging, gewoon leuk gezelschap zo'n beest.
Hij zal af en toe wel eens een boek verruïneren, maar hij toont dan in elk geval interesse voor je hobby.

Anoniem zei

zag gisteren nog 2 boeken over schrijvers en hun katten,,,heb getwijfeld maar ze toch maar laten liggen (kan ook niet alles kopen helaas ;-)

gefeliciteerd, een kat is vele malen leuker dan een hond!

Leo

Anoniem zei

wauw, wat een lief diertien, zoals ze in Zwolle zeggen. Daar ga je mooie avonturen mee beleven.

Robert Koopman zei

Prachtig!

Leuk nieuws is altijd leuk.. :-)
Veel plezier met deze nieuwe aanwinst, hij ziet er goed uit.

Anoniem zei

Toch verontrustend. Je begint met prikkelende lectuur, vertelt dat seks met boeken not done is en presenteert vervolgens de kat als oplossing...

Of lees ik nu iets verkeerd?

boekengek zei

@ Gerbie, je mist één belangrijke tussenzin: "Trouwens, het gaat helemaal niet om seks, het gaat om aandacht voor mij." En dan komt de kat om de hoek kijken! ;-)

Anoniem zei

even een tip:

Het BB prikbord is actief.

http://boudewijn-buch.startpagina.nl/prikbord/

Grt Leo