zaterdag 25 oktober 2008

Een waanzinnige bibliotheek

Ooit wel eens een hotel of tripje geboekt via Booking.com? Ja? Dan zul je gezien hebben wat een pracht idee er achter die website steekt. De bedenker van deze en vergelijkbare websites heet Jay Walker en hij is er schatrijk mee geworden. Jay, een man van 52 jaar die in Ridgefield (Connecticut) woont, is niet alleen dol op business maar ook op boeken.
Waar dat uit blijkt: hij heeft een 3 verdiepingen hoge bibliotheek in zijn huis laten bouwen van 354 vierkante meter en daaraan is alles superlatief. Ik zou graag het hele artikel dat op wired is verschenen hier voor je overnemen, maar dat gaat natuurlijk niet. Daarom hierbij alvast één foto en de link waar je alles kunt lezen.


Sinds ik dit gezien heb droom ik er continu van. Ik heb me heilig voorgenomen zó rijk te worden dat ik een soortgelijke bibliotheek voor mezelf kan inrichten. Wensen leiden tot dingen, let maar op.... Ik hou je op de hoogte.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw!! Ik kan niet anders zeggen.

Inderdaad een goede stimulans om stinkend rijk te worden en dit voorbeeld te volgen.

Sander L.

Anoniem zei

Iemand wees me op je blog vanwege deze waanzinnige bibliotheek. 'Net wat voor jou!' zei hij. Ik droom ook van zo'n bibliotheek!! Het lijkt me alleen een hele toer om 'm vol te krijgen. Ik weet nu wel niet waar ik m'n boeken moet laten, maar dit is wel weer het andere uiterste!

boekengek zei

@ Marjan: een probleem om hem vol te krijgen? Het lijkt me eerder een geldprobleem. En als dat is opgelost dan heb je zo'n ruimte in no time vol. Maar, zoals Goethe al zei: 'In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister'.