zondag 11 februari 2007

Een grote doos

Gisteren kwam die aardige jongen van TPG Post weer langs. Ik stond net runderlappen in stukken te snijden voor de Boeuf Bourgignon en toen ik hem zijn witte bestelbus zag parkeren voor mijn huis. De Doos! schoot door mij heen, daar is de doos, nu al!

Natuurlijk wist ik dat het er aan zat te komen, maar dat het nú al bezorgd zou worden!? In mijn voormalige woonplaats Utrecht meed de TPG bezorging op zaterdag: het was namelijk volslagen zinloos om je op die dag in klein-Istanbul te begeven. Je zou per dag niet meer dan 3 pakketten kunnen bezorgen. Hier in een Zwolse buitenwijk hebben we van die verkeersopstoppingen geen last, dus bonkte mijn hart van opwinding. Nu al...
Zeventien komma zeven kilo zwaar, afzender ene L.S. uit Wormerveer.....

Nu ben ik een beetje gek type, qua sommige dingen dan. Ik weet exact wat er in die doos zit, of zou moeten zitten. Met de samenstelling van die doos ben ik namelijk al sinds december 2006 bezig. Toch maak ik hem niet onmiddellijk open, niet nu, eerst de spanning voor mezelf opvoeren....
Nadat ik de doos een paar uur midden in de huiskamer heb laten staan -- de hond snuffelt er nieuwsgierig een paar keer omheen -- sjouw ik hem aan het eind van de middag naar boven, naar de achter-biep. Daar kijk ik er nog een uurtje naar, zet hem dan op de weegschaal die ik speciaal voor dit doel van de slaapkamer heb gehaald (zei ik niet al dat ik een beetje gek ben?) en dan haal ik een mes. Nu mag de doos open! Drama, spanning, het mes snijdt langs de plastic tape, het deksel klapt open.
Shit, ik zie alleen maar plastic tasjes, "De Slegte", "Boekenmarkt op het Spui".... een oude Parool magazine, nog een krant... Driftig graai ik ze uit de doos. En dan opent zich het uitzicht op talloze papieren dingen, wat zijn het, boeken??

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Martin,
Doe oude Parool magazine heeft nog een leuk stukje over de boekenmarkt op t'Spui waarin een zekere L.S uit Wveer figureert..:-)

Anoniem zei

Als het de bedoeling is om ons ook gek te maken dan lukt dat heel aardig, wat zit er in die doos!

Anoniem zei

Jij bent wel erg sterk!

Als er bij mij een pakje komt moet dat direct open! Niks wachten of nawegen (nawegen? hoe kom je erop?) maar meteen openscheuren.

Uiteraard weet ik vaak van te voren wat er in zit. Weer een druk van een boek wat ik toch al heb.
Of als het uit Amerika komt weer iets voor een computer.

Heerlijk, pakjes!

Unknown zei

Aaaaaaah, hou ons niet zo in spanning!

Anoniem zei

bakstenen?

Anoniem zei

Hij maakt de buren GEK!!!! Boekengek en zijn pakjes die niet door de brievenbus kunnen.
En deze doos is wel errrruggggg overdreven.

X

Unknown zei

@Paula: een postbus aanvragen doet wonderen! Gewoon 1 of 2 keer per week al je pakketpost afhalen.

boekengek zei

@Robèrt: mijn record niet-open-maken van eveneens een grote doos boeken, is ruim 3 weken! Dat was toen een doos binnengekomen was in mijn nieuwe huis terwijl ik zelf nog niet verhuisd was. Pas toen de eerste boekenkasten er stonden mocht de doos open. ha ha!

boekengek zei

@Weirdo: je woont zeker om de hoek bij een postkantoor? Ik moet er 6 km voor fietsen, en dan nog is het postkantoor niet open op tijden dat ik het zou kunnen afhalen, bijv. 's morgens vóór 7 uur en 's avonds na 7 uur of za/zo...

Unknown zei

Misschien een gekke vraag, maar je hebt toch een eigen zaak? Waarom laat je je pakjes daar niet aankomen?

ayac zei

Amatör Porno