zondag 5 november 2006

Bibliotheek eerste fase gereed

De afgelopen weken heb ik ieder uurtje dat ik kon afsnoepen van mijn vrije tijd (er moest tenslotte ook nog gegeten en gesocialiseerd worden) besteed aan het verder uitpakken van de boekendozen en het inrichten van de kasten. Zoals ik al schreef in mijn vorige blog, was er nog een tekort aan kasten. Dat is inderdaad opgelost door 4 nieuwe lage (106 cm) kasten bij te kopen en deze als een carré midden in de tweede biep-kamer te plaatsen. Maar daar wilde ik het nu niet over hebben.
De hoofdbiep, waar mijn bureau staat, is nu in eerste fase gereed. Alles is wat hier moest staan is uitgepakt en geplaatst. En dit is nu mijn uitzicht vanaf mijn werkplek:


Waar ik hier op uitkijk is de Büchwand. Ik zal de kasten kort beschrijven; zie de grote foto hieronder. De hoge kast ter linkerzijde bevat alleen primaire en secundaire werken van Boudewijn Büch. De plank in het midden is gevuld met allerlei kleine voorwerpen die uit Boudewijns huis komen. De overige drie kasten zijn voor het overgrote deel gevuld met boeken uit de bibliotheek van BB: in de lage kasten vooral eilanden (links) en Napoleon (rechts), de hoge kast rechts bevat boeken over boeken en bibliotheken, Americana, tijdschriften en knipsels. Helemaal rechts is tenslotte een CD-kast met Mozart & Bach. (O ja, en helemaal links een CD-kast met DVD's van Boudewijn, en wat andere muziek en films.
Iedere dag dat ik mijn bibliotheek verder kan inrichten en vervolmaken wordt ik gelukkiger. Het is het leukste dat ik kan verzinnen.


Natuurlijk ontbreekt er nog van alles. De lege plek in het midden moet nog gevuld worden met ingelijste werken -- een grote poster van BB n.a.v. zijn tentoonstelling Een heel huis vol in Rotterdam in 2001 ligt nog bij de lijstenmaker en kleinere foto's wachten nog op het ophangen van een schilderij-ophangsysteem.
Intussen lees ik ook nog: dagelijks 2 uur in de trein en zie ik kans minstens nog een boek per dag te kopen. Over dat laatste hoop ik de volgende keer meer te schrijven.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt een hemelkamer....:-)

Anoniem zei

Echt prachtig geworden.....in het echt NOG mooier!!!

Robert, ik mag het vast niet van 'boekengek'zeggen.....maar kom gerust eens kijken.
Het is echt prschtig geworden. Dat moet ik toegeven, al heb ik zelf niets met boeken......ook ik ben een beetje trots op wat 'boekengek'voor elkaar heeft gekregen.

Paula de vriendin van Martin.

Bibliofilos zei

Heel mooi Boekengek! U doet uw naam eer aan!

Anoniem zei

Per toeval op deze blog gekomen. Het deed mij veel plezier te zien dat ik niet de enige 'dwaas' ben die zijn vrije tijd en middelen besteed aan zijn passie. Uw bibliotheek ziet er top uit.

Citaat M. Oka Doner: "Books are central to our life: the library is the heart of our house."

En daar valt weinig aan toe te voegen.

akim a.j. willems zei

Opvallend hoeveel boekengekken in Nederland en Vlaanderen ook (een beetje) Büchgek zijn.
Prachtige blog! En dito bibliotheekkamer!