woensdag 4 oktober 2006

Een boekengek verhuist -- eerste dag

Vandaag de grote dag, deel 1. Om half acht stond de verhuiswagen voor de deur en drie flinke kerels togen aan het werk om zo'n 27 boekenkasten en alles wat er verder in huis was in te pakken. Zo'n 220 dozen en 3 uren later was alles ingepakt; echt ongelooflijk! Ik had verwacht dat ze er de hele dag mee bezig zouden zijn.
Om 11 uur begon het laden en dat duurde tot kwart over vijf. Door het opengeschroefde raam op de 2e verdieping gingen niet alleen alle boekendozen maar ook 14 Billy boekenkasten.


In het huis resteren alleen nog de spullen die ik wil verkopen (overtollige huisraad), mijn bureau en computer en nog een paar dingen. Vrijdag gaat dat laatste in de verhuiswagen die dan werkelijk tot de laatste centimeter gevuld zal zijn en dan gaat het richting Zwolle.

Afgelopen weekend hebben P. en ik hard doorgewerkt in Zwolle. In IKEA Amersfoort, een fantastische nieuwe grote vestiging die anderhalve maand geleden geopend werd, hebben we 9 nieuwe Billy's gekocht, die o.a. de oude kasten vervangen. Ze worden dinsdag bezorgd.


En hieronder zie je P. die de laatste hand legt aan een deel van de nieuwe bibliotheek. Elk vlekje wordt weggepoetst nadat we de muren geschilderd hadden. Is het geen plaatje?


Intussen heb ik me wel af en toe schuldig gevoeld. Een doorsnee eengezinswoning gaat met 125 verhuisdozen d'r uit. Ik met 275 (voor de rekenaars: 55 dozen had ik zelf al ingepakt). Alle drie verhuismannen vroegen los van elkaar: "En heb je al die boeken gelezen?" Ik had kunnen antwoorden "Heeft jouw vrouw alle kopjes, schoteltjes en borden van het Wegdewood servies gebruikt?" maar dat deed ik niet. Ik heb ze maar deelgenoot gemaakt van mijn Büch-gekte en verder de andere kant op gekeken.
Ik heb alleen één foutje gemaakt: er is nu werkelijk niet één boek meer in huis, ecnt helemaal niet één klein boekje! Het enige dat me de komende avond en de twee nachten tot de verhuizing moet bezighouden zijn twee oude nummers van Quest die in de WC liggen en de nieuwste National Geographic die in de brievenbus lag.... Foutje!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

nogmaals sterkte dan! ditmaal voor de laatste loodjes, en groet P. van me.

Anoniem zei

Succes met verhuizen.

Maar wat ik me nou steeds afvraag: waarom gaat een boekengek wonen in de enige Nederlandse provinciehoofdstad zonder boekwinkels, (exclusief de Slegte)?

Sander L.
(ook uit Zwolle)

Unknown zei

Behalve De Slegte heb je er ook nog Waanders.

En volgens deze site zijn er zelfs nog meer:
http://www.ilocal.nl/Boekhandels/Zwolle.html

Anoniem zei

Ja, klopt. Waanders is een goede boekhandel, en je hebt ook nog Westerhof (is ook wel ok) en een paar Ako´s enzo.

Maar ik bedoelde eigenlijk antiquariaten. We hadden altijd ´Indruk´ maar die is er een paar maanden geleden mee gestopt.

Sander L.

Unknown zei

Tijdens m'n vakantie in Zwolle viel het me inderdaad op dat ik geen enkele tweedehands boekenzaak vond (wederom exclusief De Slegte). Platenzaken zijn er trouwens ook schaars.

Sander zei

Ja, qua antiquariaten is Zwolle niet the place to be! Ik heb jaren in Deventer gewoond en dat is maar een klein eindje van Zwolle. Als je eindelijk helemaal verhuisd bent wil ik je best wel een keertje rondleiden in deze boekenstad! En Utrecht is ook niet zover weg..